Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Washington Times: «Η Τουρκία αναξιόπιστος σύμμαχος»

Υπό τον τίτλο «Turkey and the survival of NATO», κύριο άρθρο στους WASHINGTON TIMES, επικρίνεται ο πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του ότι, η ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη ε
ξωτερική τους πολιτική απέναντι στη Δύση, με αποκορύφωμα την εμμονή τους στην πραγματοποίηση της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ΝΑΤΟ, ενισχύει τις δυτικές ανησυχίες ότι η Τουρκία ίσως έχει καταστεί πλέον ένας αναξιόπιστος σύμμαχος.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Άγκυρα, ως αποκορύφωμα σειράς τριβών της με την Ουάσιγκτον, εμμένει στην πραγματοποίηση της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ΝΑΤΟ, απορρίπτοντας την αμερικανική εναλλακτική πρόταση προμήθειας των συστημάτων Patriot και αγνοώντας επιδεικτικά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις για κυρώσεις πχ από τον αντιπρόεδρο Πενς και τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στρατηγό Σκαραπότι, που θέτουν εν αμφιβόλω και την πραγματοποίηση της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Η εντεινόμενα ασταθής και αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένης της αναθέρμανσης των σχέσεων με ακραίες ισλαμικές πολιτικές οργανώσεις, συνέβαλε επίσης στην απόφαση του Ευρ. Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ, καθώς πληθαίνουν οι πολέμιοι της τούρκικης ένταξης και εντείνονται οι πάγιες ευρωπαϊκές ανησυχίες απέναντι στον ισλαμικό πολιτισμικό χαρακτήρα της Τουρκίας και τις μαζικές ροές μετανάστευσης.

«Οι υποψίες αυξάνονται στη Δύση ότι η Τουρκία ίσως έχει καταστεί πλέον ένας αναξιόπιστος σύμμαχος», καταλήγει το κύριο άρθρο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις