Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου
Οι Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα, 30 Μαρτίου, ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές τους σκότωσαν ή/και τραυμάτισαν 34 άτομα του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας,
συμπεριλαμβανομένων 6 μελών του Σαουδικού στρατού, τις τελευταίες 48 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης της Υεμένης, οι ελεύθεροι σκοπευτές των ανταρτών Χούθι στόχευαν προσωπικό του σαουδαραβικού συνασπισμού κατά μήκος των συνόρων της Υεμένης με τις νότιες Σαουδικές επαρχίες Najran, Jizan και Asir.
Από τις αρχές του 2017, οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αυξήσει τη δραστηριότητά τους σε όλη την Υεμένη, ειδικά κατά μήκος των συνόρων με τη Σαουδική Αραβία. Είναι συνήθως οπλισμένοι με μια τροποποιημένων βαριά τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή και τυφεκίων που κατασκευάστηκαν από τη Δύση, τα οποία καταλήφθηκαν από τους Σαουδάραβες στρατιώτες.
Οι Χούθι βλέπουν τις μονάδες ελεύθερων σκοπευτών τους ως έναν τρόπο χαμηλού κόστους και κινδύνου για να «μολύνουν» με βαριές απώλειες τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και τους υποστηρικτές τους στην Υεμένη. Αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε επιτυχής, σε μεγάλο βαθμό.
Δείτε βίντεο από παλαιότερες συγκρούσεις: