Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Καταδικάστηκαν από το Εφετείο οι Εσφιγμενίτες και καταζητούνται σαν κακούργοι – Ποινή κάθειρξης 17 ετών για τους μοναχούς

17 χρόνια στον Γέροντα Μεθόδιο και άλλα τόσο στον μοναχό Αντύπα ήταν η απόφαση του Εφετείου για τους Εσφιγμενίτες των οπίων η δίκη έγινε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικότερα, ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου, ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά. Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί  της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.

Πλέον οι μοναχοί καταζητούνται σαν κακούργοι καθώς θεωρούνται φυγόποινοι!!!

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου εξέδωσε και η νέα αδελφότητα της Ι.Μ. Εσφιγμένους και αναφέρει:

«Η Ιερά Μονή του Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αναφορικά με την ρίψη βομβών μολότωφ τον Ιούλιο του 2013 κατά πολιτειακών οργάνων από την ομάδα καταλήψεως των κτηρίων της στο Άγιον Όρος, πληροφορεί ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, μετά από μακρά και εξαντλητική διαδικασία δύο μηνών, εξέδωσε σήμερα ομόφωνα την ετυμηγορία του, επιβάλλοντας κάθειρξη δεκαεπτά (17) ετών και χρηματική ποινή 600 ευρώ στον ηθικό αυτουργό Μεθόδιο – Ματθαίο Παπαλαμπρακόπουλο και το ίδιο στον φυσικό αυτουργό Αντύπα Φραγκουλόπουλο, καθώς και κάθειρξη εννέα (9) ετών και πέντε μηνών σε έξι μέλη της κατάληψης ως συνεργούς.

Η Ιερά Μονή του Εσφιγμένου αντιμετωπίζει την εξέλιξη νηφάλια και εύχεται να δώσει ο καλός Θεός σύνεση και σωφροσύνη ιδίως στους πρωταιτίους της καταλήψεως, ώστε να οδηγηθεί αυτή η παράδοξη και αντιμοναχική κατάσταση σε ένα τέλος, ειρηνικά και χωρίς άχρηστες και αδιέξοδες αντιπαλότητες. Μια τέτοια αντιπαλότητα τούς επιφύλαξε τις σημερινές ποινές. Ας κοιτάξουμε, όμως, μπροστά. Προσευχόμεθα να διδαχθούν από το γεγονός αυτό και να ειρηνεύσουν, ώστε να μπορέσει η Μονή να λειτουργήσει επί τέλους στην έδρα της και τις εγκαταστάσεις της, όπου βρίσκονται και τα ανεκτίμητα κειμήλιά της».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις