Mute
Loaded: 0%
Progress: 0%
Remaining Time-1:49

Μαχητικά αεροσκάφη θα σκίσουν τους αιθέρες των Αθηνών

Η πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2019» η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο σύνολο του ελληνικού FIR και της ελληνικής εδαφικής επικράτειας, έχει μπει στην πιο δραστήρια και εντυπωσιακή φάση της.
Με την συμμετοχή τόσο των μάχιμων ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων όσο και συμμαχικών κρατών, όπως η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τεράστια αυτή άσκηση θα έχει εκπλήξεις, καθώς σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι των Αθηνών θα μπορούν να θαυμάσουν τα μαχητικά αεροσκάφη που θα κάνουν την εμφάνισή τους στους αιθέρες της πόλης.
Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 από τις 18:20 μ.μ έως τις 18:30 μ.μ μαχητικά αεροσκάφη που θα συμμετέχουν στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2019» θα διέλθουν άνωθεν της πόλης των Αθηνών
Υπενθυμίζεται πως αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού».
Παρακάτω είναι ο χάρτης και η ΝΟΤΑΜ που έχει εκδοθεί για το που θα επιχειρούν τα μαχητικά που συμμετέχουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ: