Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Απόλυτη ξεφτίλα στη Ρόδο ~ Τουρίστες και πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου καθάριζαν τα σκουπίδια στο λιμάνι - Γίναμε ρεζίλι των σκυλιών και στην ΡΟΔΟ

Γίναμε ρεζίλι των σκυλιών και στην ΡΟΔΟ 

Τουρίστες  και πλήρωμα  κατέβηκαν από το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο OCEANA, είδαν την [***] μας και άρχιζαν να καθαρίζουν την παραλία...  από τα σκουπίδια! 

Από ευγένεια ενημέρωσαν και το λιμεναρχείο για να MHN θεωρηθεί η πράξη τους προσβλητική! 


Τέσσερις τεράστιες σακούλες με σκουπίδια, μάζεψαν χθες το πρωί από την μικρή παραλία στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου μέλη του πληρώματος κρουαζιεροπλοίου αλλά και διερχόμενοι τουρίστες το οποίο προσέγγισε το νησί μας.

Οι ίδιοι όπως εξήγησαν στους διερχόμενους, προσέφεραν εθελοντική εργασία, όπως άλλωστε κάνουν σε κάθε λιμάνι και πόλη που θα βρεθούν, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Για τη Ρόδο πάντως, φαίνεται ότι ήταν απαραίτητο, αφού κατάφεραν μέσα σε μισή περίπου ώρα, να βγάλουν κάτω από τον ξύλινο πεζόδρομο και από διάφορα μέρη της παραλίας, σκουπίδια, νάιλον, μπουκάλια, (πλαστικά και γυάλινα) αποτσίγαρα και διάφορα άλλα.








Τί απαντάει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου για τον καθαρισμό παραλίας στη Ρόδο από τουρίστες


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Διευθυντά,
Λαμβάνω ως αφορμή τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στον ημερήσιο τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον καθαρισμό της παραλίας δίπλα στον Τουριστικό Λιμένα Ρόδου και τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού.Κατ΄ αρχάς οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να χαιρετίσω την εθελοντική δράση του κρουαζιερόπλοιου OCEANA, με την οποία προσπαθεί να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στους επισκέπτες των νησιών με κρουαζιερόπλοια. Και τούτο, ως ένδειξη ότι ως εταιρεία κρουαζιέρας πέραν από εμπορικούς σκοπούς είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και σέβεται απόλυτα τα λιμάνια και γενικότερα το περιβάλλον των τουριστικών προορισμών της. Για το λόγο αυτό η αναφερόμενη δράση είχε την προφορική έγκριση του Λιμεναρχείου και του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια ωστόσο οφείλω να εκφράσω την απορία μου για το γεγονός ότι τουλάχιστον τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οφείλουν δράσεις σαν τη συγκεκριμένη να τις προωθούν σαν παραδειγματισμό τόσο των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού όσο και των επισκεπτών του και όχι να τις αποδομούν. Πράγματι , η ευγενέστερη κίνηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού θα ήταν με εθελοντικές δράσεις καθαρισμού του περιβάλλοντος να αποδεικνύουν την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό τους στο νησί που τους φιλοξενεί και τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Μόνοι τους οι επικριτικοί σχολιασμοί (και δεν αναφέρομαι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) δεν αποδεικνύουν ούτε οικολογική συνείδηση ούτε ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, αναφέρω ότι σύμφωνα και με την επιστολή του υπεύθυνου για περιβαλλοντικά θέματα του πλοίου προς τον τουριστικό πράκτορά του, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου κι επειδή προσέγγισαν το λιμάνι μας – λιμάνι που θεωρούν από τα ωραιότερα των προσεγγίσεών τους- ενωρίτερα διοργάνωσαν την εθελοντική δράση καθαρισμού και στη συνέχεια απέστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χωρίς καν να υποπτευθούν τη στρέβλωση της συγκεκριμένης δράσης από «καλοπροαίρετους». Σημειωτέον ότι όλοι οι απεικονιζόμενοι , ένστολοι και μη ,ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου καθώς στη δράση συμμετείχαν αποκλειστικά εργαζόμενοι στο κρουαζιερόπλοιο. Επίσης η συγκεκριμένη παραλία είχε καθαρισθεί επιμελώς από συνεργείο με επίβλεψη του Λιμενικού Ταμείου λόγω και της διοργάνωσης του Μαραθωνίου την επομένη , αλλά οφείλω να πω ότι η συγκεκριμένη παραλία καθαρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα χειμώνα-καλοκαίρι.

Όσο για τους «καλοπροαίρετους» που θα ομιλήσουν για σακούλες σκουπιδιών που μετέφεραν , προλαβαίνω να ανταπαντήσω ότι, σύμφωνα και με τους κανονισμούς του πλοίου, μόνο φυσικά υλικά μπορούσαν να περιέχουν-που εκβράσθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Νιώθω επομένως ηθική πρωτίστως υποχρέωση με αφορμή τα παραπάνω να παρακινήσω όλους μαζί να ξεπεράσουμε τις μικροσκοπιμότητες και να επικεντρωθούμε στο κοινό συμφέρον , που δεν είναι άλλο από την προώθηση ειδήσεων που ενισχύουν τον τουρισμό αλλά κυρίως στην προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας με ενέργειες αποτελεσματικές και δράσεις ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις