Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΩΡΑ Χύνεται αίμα στη Βενεζουέλα – Πυρ κατά διαδηλωτών – Δεκάδες πολίτες κατευθύνονται προς το προεδρικό Μέγαρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάος στη Βενεζουέλα, καθώς σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο, το καθεστώς Μαδούρο ρίχνει στο ψαχνό σε απλούς διαδηλωτές.

Η Βενεζουέλα -ως ηγεσία- τονίζει εξαρχής πως μόλις μια μικρή μερίδα του στρατού στηρίζει τον Γκουαϊδό, με τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, στην μοναδική του δημόσια
τοποθέτηση μέχρι στιγμής να αναφέρει πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις από ανώτατους στρατιωτικούς πως τον στηρίζουν ακόμη.
Αυτό φαίνεται και από αρκετά βίντεο που κατακλύζουν τα social media και δείχνουν στρατιώτες να ορκίζονται πίστη στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, με τους ανωτέρους τους να δίνουν… τον ρυθμό.
Την ίδια ώρα, υπάρχει κινητικότητα από τους στρατιώτες και πολίτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, με βίντεο να δείχνουν πορείες τους προς την προεδρική κατοικία…

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
At the 's Ministry of Land Transport located in the Francisco de Miranda Avenue of Chacao, West of , the colectivos paramilitary forces of Dictator opened fire at protesters. The local police loyal to Opposition Leader, confronted them.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Babak Taghvaee
I just watched a horrible video showing how the Police officers loyal to are cruel. They used their armored truck to ran over defenseless protesters in now. has invited army to protect people from 's security forces.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
One of the protesters after having been run over by an armoured truck of 's security forces in La Carlota. He didn't survive and passed away because of head trauma and internal bleeding in his chest cavity and damages to his lungs. pic.twitter.com/puyBAQQRdR
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
25 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
As the people of take an important step towards retaking their country from the Maduro dictatorship, I believe it is important to reiterate another threat for this nation:

The regime in .https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/1088140742709727233 
(Αρχικό κείμενο 21:11)Ένας αξιωματικός του στρατού στην Βενεζουέλα, μεταξύ εκείνων που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, τραυματίστηκε από σφαίρα σήμερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών με τους υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο.
«Καταγγέλω τη βίαιη επίθεση, θύμα της οποίας υπήρξε ο συνταγματάρχης Γιερσόν Χιμένες Μπάες (…) 0 οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό από σφαίρα στον αυτοκινητόδρομο Φρανσίσκο Φαχάρδο», απέναντι από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, έγραψε στο Twitter ο υπουργός.
Στην συνέχεια, ο Βλαντίμιρ Παντρίνο αναδημοσίευσε το tweet που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, στο οποίο στέλνει… μήνυμα πως έχει «νεύρα από ατσάλι«!
Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως είναι η μοναδική δημόσια τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μαδούρο μετά τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Καράκας, ως αποτέλεσμα του δημόσιου καλέσματος του Χουάν Γκουαϊδό για στρατιωτική επέμβαση.
Υπ. Άμυνας Βενεζουέλας: Έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν όπλα αν χρειαστεί
Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όπλα εάν χρειαστεί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η κυβέρνηση του Καράκας κατήγγειλε σήμερα απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών. Είχε προηγηθεί η έκκληση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, για εξέγερση του στρατού και του λαού της Βενεζουέλας.
Εμπλοκή της πρώην Blackwater;
Εν τω μεταξύ, ένα περίεργο δημοσίευμα βγήκε στο Reuters πριν λίγο, καθώς ανέφερε, πως  ο επικεφαλής τις ιδιωτικής εταιρείας που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όνομα, θέλει να στείλει 5.000 μισθοφόρους, για να βοηθήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης!
Τους έχει στείλει, ή θα τους στείλει; Πρόκειται για ένα ζ’ητημα αλλάζει τα δεδομένα, εάν τελικά ισχύει.
ΗΠΑ και Ρωσία παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα – Οι διεθνείς αντιδράσεις
Την αντίδραση των ΗΠΑ, όσο και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης προκάλεσε η σημερινή -αιφνίδια- ανακοίνωση του Χουάν Γκουαϊδό ότι ξεκινά η «τελική φάση» της «Επιχείρησης Ελευθερία», προκειμένου να απομακρυνθεί από τον προεδρικό θώκο ο – κατά πολλούς ανεπιθύμητος – Νικολά Μαδούρο.
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθεί την κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος για τη στάση που θα κρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί και παρακολουθούμε την εν εξελίξει κατάσταση στη Βενεζουέλα», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Παράλληλα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπι, προέτρεψε μέσω twitter τους στρατιώτες της Βενεζουέλας να «εκπληρώσουν τον συνταγματικό όρκο τους και να υποστηρίξoυν τον Χ. Γκουαϊδό στην προσπάθεια αυτή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Ρωσία: Με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας συζήτησε ο Πούτιν τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα
Με τη σειρά του και ο Ρώσος Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμμαχος του Ν. Μαδούρο συζήτησε τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποίησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου, «στη συνάντηση δόθηκε μεγάλη προσοχή και συζητήθηκαν εκτενώς οι σημερινές εξελίξεις στη Βενεζουέλα».
Aυτό ήταν το σχέδιο του Γκουαίδο;
Λεπτομέρειες του σχεδίου του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό για να απομακρύνει από την εξουσία τον Νικολάς Μαδούρο η δημοσιογράφος Λουίζ Μέλι Ρέγιες.
Η Ρέγιες που θεωρείται μία από τις πιο δραστήριες δημοσιογράφους της Βενεζουέλας αποκάλυψε πως το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Γκουαϊδό, σήμερα Τρίτη έξω από την στρατιωτική βάση Λα Καρλότα, ήταν προγραμματισμένο για άλλη ημέρα. Ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι εξελίξεις καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως πολύ άμεσα το καθεστώς Μαδούρο θα προχωρούσε στη σύλληψη του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου.
Επιπρόσθετα, η ίδια αποκάλυψε ότι υπήρχαν προχωρημένες επαφές με στελέχη της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης αλλά και του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή, ο στρατός της χώρας –σύμφωνα με τη δημοσιογράφο- αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, αφήνοντας ακάλυπτο τον Γκουαϊδό.

Pro Guaido protestors including Leopoldo Lopez are heading west in Caracas towards Palacio de Miraflores
247 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις