Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«BOMBEΣ» Δυτικών MME: «TO NATO εξετάζει σενάριο για να τελειώσει τους Τουρκικούς S-400» – «O ρόλος των Ελλήνων πιλότων»

Περίεργα σενάρια βγαίνουν από έγκυρες αμυντικές ιστοσελίδες διεθνούς φήμης όπως αυτή του Babak Taghvaee, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2019, δύο μοίρες μαχητικών
αεροσκαφών F-16 της ΠΑ, πραγματοποίησαν δεκάδες αποστολές SEAD (Suppression of Enemy Air Defense-καταστολής εχθρικής αεράμυνας).
Η μία μοίρα ήταν η 343  από 115 ΠΜ στην Σούδα. Έτσι οι Έλληνες πιλότοι είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το σύστημα S-400 SAM, καταλήγει το δημοσίευμα εννοώντας προφανώς τους υπό παραλαβή τουρκικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.



Two F-16 squadrons of carried-out tens of SEAD (Suppression of Enemy Air Defense) missions during exercise / . 343 Mira from 115 P.M. based at Souda, was one of them. Its F-16 pilots are now ready to deal with S-400 SAM system. 👇

Η ιστοσελίδα να θέλει να μας «πει» για την ύπαρξη σεναρίου καταστολής των τουρκικών πυραύλων S-400, η μελλοντική παρουσία των οποίων θα απειλεί ξεκάθαρα νατοϊκές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα την βάση του Ιντσιρλίκ και την Σούδα
Δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά για υπαρκτά σενάρια τα οποία ένας οργανισμός όπως το ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικοί επιτελείς του, έχουν υποχρέωση να «ετοιμάσουν» και για αυτό δεν πρέπει να αμφιβάλει κανένας, διότι η συμμαχία έτσι ενεργεί πάντα.
Σε ένα πιθανό σενάριο,  θα είχε σαφώς θέση η ελληνική πολεμική αεροπορία και οι πιλότοι της, οι οποίοι χαίρουν τεράστιας εκτίμησης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και θα ήταν πιθανοί «πρωταγωνιστές» αυτού του σεναρίου, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς απεργάζονται κάποιοι στα υπόγεια της διοίκησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ενόψει παραλαβής των «τουρκικών» πυραύλων S-400 τον Ιούνιο, εκτός και εάν ο Ερντογάν κάνει πίσω και ακυρώσει την παραλαβή τους .

Σύμφωνα δε με άρθρο μας, έντονη ήταν νευρικότητα που είχε δημιουργηθεί στην Άγκυρα κατά την διάρκεια της άσκησης «Ηνίοχος 2019», από την τρομερή επιτυχία των συμμαχικών πτήσεων σε στρατηγικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αμερικανικά και ελληνικά F-16 και Mirage αιφνιδίασαν τους Τούρκους με «παίγνια πολέμου» στο Καστελόριζο, ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ εκθειάζουν την μεγάλη αεροπορική άσκηση που οργανώνεται από τη χώρα μας.

Το τουρκικό αφήγημα και η επερχόμενη σύγκρουση με Ισραήλ/ΗΠΑ  

Την ίδια στιγμή ο μεγαλοδημοσιογράφος και σύμβουλος του Ερντογάν Cem Gürdeniz, αναφέρει ότι η Μεσόγειος   ελέγχει το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών πετρελαίου. Έτσι και η γεωπολιτική αξία της Κύπρου αυξήθηκε κατακόρυφα με την έναρξη της διαδρομής για την Ινδία μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Η ύπαρξη πλούσιων πόρων υδρογονανθράκων στον πυθμένα της θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αυξήσει  ακόμα περισσότερο αυτή την αξία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το μπλοκ που την ακολουθεί μαζί με την Κύπρο, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη Συριακή κρίση, αύξησε ακόμα περισσότερο τη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής, δημιουργώντας  δυσμενείς γεωπολιτικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή της αύξησης της αστάθειας.
Ο ίδιος δηλώνει εμφατικά: «Η  Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τρεις  απειλές για την ασφάλεια της. Η πρώτη είναι η κατάσχεση των θαλάσσιων οδών  στην Ανατολική Μεσόγειο.  Η δεύτερη είναι η ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν, το οποίο θα έχει ελεύθερη έξοδο προς τη θάλασσα. Το τρίτο είναι το μέλλον της ΤΔΒΚ και των απογόνων μας. Αφορά τόσο την πατρίδα την Τουρκία όσο και τη γαλάζια πατρίδα. Αυτές οι τρεις προβληματικές περιοχές είναι αλληλένδετες. Δεν είναι δυνατόν να χωριστούν μεταξύ τους. Ο πρώτος τομέας του προβλήματος ξεκίνησε με τον χάρτη  ου δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Με αυτόν τον  χάρτη το 2004 η ελληνο-κυπριακή κυβέρνηση κήρυξε μονομερώς ΑΟΖ. Αυτός ο χάρτης αναγνωρίζεται από όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ σήμερα.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο λεγόμενος στόχος δημιουργίας κράτους του  Κουρδιστάν. Αυτός ο στόχος συνεχίζεται εδώ και 100 χρόνια από την συμφωνία Sykes-Picot. Είχε την βούληση της Αγγλίας και της Γαλλίας  και σήμερα προστέθηκαν ΗΠΑ–Ισραήλ. Παρά την πρόσβαση της Τουρκίας σε έναν τέτοιο στόχο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αλλά ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος.
Από την άλλη πλευρά, η τρίτη προβληματική περιοχή  είναι το μέλλον της ΤΔΒΚ, ως ο πιο σημαντικός  πολλαπλασιαστής ισχύος στις δύο πρώτες προβληματικές περιοχές. Λόγω της παρουσίας της χερσονήσου της Καρπασίας, η Βόρεια Κύπρος προσφέρει μοναδικά στρατηγικά πλεονεκτήματα στην Τουρκία.
Η διαδικασία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στην Κύπρο επί 44 χρόνια για μια ομοσπονδιακή λύση στο πρόβλημα, δεν είναι πλέον ο κίνδυνος για την ασφάλεια και την άμυνα της τουρκικής πατρίδας, αλλά είναι όμως της γαλάζιας Πατρίδας. Δεν έχει νόημα να επιμείνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως αυτή η διαδικασία αφορά μια χούφτα ανθρώπους  που πιστεύουν στην  τουρκο-ελληνική φιλία αφελώς και έχει νόημα για εκείνους που είναι πρόθυμοι να ζήσουν με την σχέση αφεντικού-υπηρέτη, αλλά αυτό δεν αφορά τα 81 εκατομμύρια των Τούρκων στην πατρίδα και την Κύπρο. Το σενάριο ενωμένη Κύπρος πέθανε τον Δεκέμβριο του 1963 και καταστράφηκε ολοσχερώς το 974.
Η ελληνο-κυπριακή πλευρά στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης εξακολουθεί  όμως  να επιδιώκει με ατελείωτες προσπάθειες  την ένωση και την είσοδο της ενωμένης Κύπρου στηνι ΕΕ. Ο πραγματικός σκοπός είναι προφανής. Να τερματιστεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί. Τώρα είναι καιρός να πούμε  όχι σε αυτές τις πρακτικές  και να ενισχύσουμε την ανεξάρτητη ταυτότητα της ΤΔΒΚ. Επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές», καταλήγει ο ίδιος.

Πρόκειται για αλήθειες και σχέδια για Γαλάζιες Πατρίδες της Άγκυρας, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά του Ισραήλ και των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδος και για αυτό τα σενάρια που είναι σε ημερήσια διάταξη για το θέμα αυτό, είναι άκρως επικίνδυνα και κυρίως… πολεμικά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις