Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δεν είναι τελικά το κάπνισμα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία -Η συνήθεια που «σκοτώνει», σύμφωνα με ερευνητές

Οι άνθρωποι έχουν συχνά κακές συνήθειες στη ζωή.
Όσο κι αν θέλουμε να είμαστε υγιείς, οι περισσότεροι δεν κάνουμε πάντα κάτι γι’ αυτό. 


Μία κακή συνήθεια των ανθρώπων, ακόμη και μετά από τόσες αντικαπνιστικές καμπάνιες, αποτελεί το κάπνισμα. Η εξάρτηση από αυτό μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Πιο συγκεκριμένα, το κάπνισμα συνδέεται με 8 εκατομμύρια θανάτους.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται υπάρχει κάτι που είναι πολύ χειρότερο για την υγεία μας και εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους από το κάπνισμα.

Ερευνητές βρήκαν ότι το 1/5 των θανάτων οφείλεται σε κάτι άλλο, πολύ χειρότερο...

 Ερευνητές βρήκαν ότι το 1/5 των θανάτων οφείλεται στην κακή διατροφή.
Συγκεκριμένα, ο ανθυγιεινός τρόπος διατροφής συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο και τον διαβήτη.
Η έρευνα βρήκε ότι το 2017, η κακή δίαιτα ήταν υπεύθυνη για 11 εκατομμύρια θανάτους ή αλλιώς το 22% των θανάτων.
Σύμφωνα με την μελέτη, η χαμηλή πρόσληψη προϊόντων ολικής άλεσης και φρούτων και η υψηλή κατανάλωση νατρίου, που βρίσκεται στο αλάτι, συνδέεται με πάνω από τους μισούς θανάτους που έχουν σχέση με την διατροφή.
Οι υπόλοιποι αποδίδονταν στην μεγάλη κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ζαχαρούχων ποτών και άλλων ανθυγιεινών τροφών που περιέχουν «κακά» λιπαρά οξέα.
Η πλειοψηφία των θανάτων που συνδέονται με τη διατροφή ήταν λόγω της καρδιαγγειακής νόσου, ενώ στη συνέχεια έρχεται ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.
Η κακή δίαιτα προκαλεί ακόμη πρόβλημα στην κινητικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το κάπνισμα συνδέεται με 8 εκατομμύρια θανάτους.
Σύμφωνα με τον δρ. Ashkan Afshin, επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: «Η κακή διατροφή είναι επίσης ένας πιθανός δολοφόνος. Είμαστε ό,τι τρώμε και οι κίνδυνοι επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και στάτους».
«Τονίζουμε την σημασία της χαμηλής κατανάλωσης υγιεινών τροφών σε σύγκριση με την μεγαλύτερη των ανθυγιεινών».
Το να συγκεντρωθούμε στην προώθηση της σωστής διατροφής έχει θετικότερο αποτέλεσμα από ότι να επικεντρωνόμαστε στις ανθυγιεινές τροφές.
Οι διατροφές που συνδέονται με τον θάνατο είναι υψηλές σε νάτριο και χαμηλές σε ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και λιπαρά οξέα Ω3, καταλήγει η έρευνα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις