Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Δε φεύγουν οι «μετανάστες» από το Σύνταγμα- Ζητούν άμεσα σπίτια να μείνουν- Η απάντηση του Υπουργείου Μεταν.Πολιτικής- ΑΝΑΝΕΩΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Αρνούνται να απομακρυνθούν οι μετανάστες που έχουν στήσει και πάλι τις
σκηνές τους απέναντι από τη Βουλή, αφού εκδιώχθηκαν από κτίρια στα Εξάρχεια, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ζητούν όπως οι ίδιοι λένε, σπίτια να μείνουν, αφού η Ελληνική κυβέρνηση τους το είχε υποσχεθεί και τώρα βρέθηκαν πεταμένοι στο δρόμο. Περαστικοί πηγαίνουν κοντά τους και τους βοηθούν.



Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Ιράν και το Αφγανιστάν και βρέθηκαν στην Ελλάδα στον δρόμο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ήθελαν να ζητήσουν άσυλο.

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, εμφανίζουν γυναίκες και παιδιά με σκοπό να «χτυπήσουν» στο συναίσθημα και να…ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Τυχαία συμβαίνει αυτό; Όχι βέβαια.

Σας θυμίζουμε τι είχε συμβεί πριν περίπου ένα μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισε να προχωρήσει σε έξωση οικογενειών προσφύγων που ζούσαν σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μεταναστών και των ΜΚΟ που τους στηρίζουν, ζητώντας αφού πλέον δεν πληρώνει ο ΟΗΕ, να πληρώσουμε εμείς, οι φορολογούμενοι, για να ενταχθούν οι ίδιοι στην κοινωνία μας, στα σχολεία μας και..στα σπίτια μας.





Τώρα επομένως, εντείνεται αυτή η πίεση, με σκοπό τη δράση του…φιλεύσπλαχνου αριστερού κράτους, που θα πάρει σπίτια Ελλήνων και θα βάλει μέσα τους…καημένους μετανάστες.

Είδατε τι ωραία που το «πάσαραν»;

Πρώτα η αστυνομία μπήκε δυο φορές στο άβατο των Εξαρχείων και εκκένωσε κτίρια που είχαν καταληφθεί από «μετανάστες». Κατόπιν οι εκδιωγμένοι μετανάστες, που όλοι συμπτωματικά έχουν τις ίδιες σκηνές, πήγαν απέναντι από τη Βουλή και τώρα δεν φεύγουν αν δεν τους δώσει το κράτος σπίτια να μείνουν.



Βάζουν «μπροστά» τα παιδιά και τις γυναίκες για να πιστέψει ο κόσμος πως αν φιλοξενήσει κανείς κάποιον, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, αλλά δεν ξέρει πως αν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα του στείλουν κάποιον νεαρό άνδρα για συγκάτοικο και όχι μια ταλαιπωρημένη οικογένεια όπως οι περισσότεροι πιστεύουν.

Αυτό, αφού η πλειοψηφία των λεγόμενων «μεταναστών» δεν είναι γυναίκες και παιδιά, αλλά όπως σας έχουμε αποδείξει επανειλημμένως μέσα από το El.gr, άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας, μέσα στους οποίους υπάρχουν και τρομοκράτες του ISIS.

Η Ναφισά Αλάμι κατάγεται από το Ιράν. Βρέθηκε πριν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Μπήκε στην χώρα μέσω της Λέσβου, έκανε αίτηση για άσυλο και καταγγέλει ότι παίρνει συνέχεια τηλέφωνα στις αρμόδιες υπηρεσίες και κανένας δεν απαντά.

«Ο λαός της Ελλάδας είναι πολύ καλός αλλά η κυβέρνηση είπε, ναι, θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, πήραν τα χρήματα και τα έβαλαν στην τσέπη τους», καταγγέλει μεταξύ άλλων, μιλώντας στο euronews.

Παίρνοντας στα χέρια της το βρέφος μιας φίλης της, που μένει στην διπλανή σκηνή, αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μωρό, χρειάζεται ένα ασφαλές μέρος για να μεγαλώσει. Τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο. Τι θα κάνετε για αυτό;».

Το ίδιο αναφέρει και ένα από τα πανό που έχουν μπροστά από τις σκηνές τους. Ένα άλλο αναφέρει ότι «αυτό θα μπορούσε να είναι η δική σας Notre Dame (Παναγία των Παρισίων)», ενώ αρκετές είναι οι καταγγελίες για τους αστυνομικούς.

Δεν ήταν λίγοι πάντως οι πολίτες που συγκινούνται από την κατάστασή τους και έφεραν στους πρόσφυγες τρόφιμα, ενώ η κάμερα κατέγραψε και έναν τουρίστα από τη Ρουμανία που μόλις είχε φτάσει στην Αθήνα, τους είδε και έσπευσε να τους δώσει μερικές δεκάδες ευρώ.

Πλησιάζει επομένως η ώρα που ανοιχτά θα ζητήσουν να φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας «μετανάστες».

Η μόνη περίπτωση η κατάσταση αυτή να βελτιωθεί έστω και λίγο και να ανακοπεί η κατρακύλα, είναι να φύγει η αριστερά και να έρθει μια σαφώς πιο πατριωτική κυβέρνηση.

Θα κάνουν οι Έλληνες όμως τη σωστή επιλογή στην κάλπη;

Ανανέωση 12:12

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας όσοι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.

Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.






(φώτο: Eurokinissi)


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις