Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Έκτακτο: Διάγγελμα Μέι: Ζητάμε παράταση για το Brexit

«Κάποιοι έχουν κουραστεί με την καθυστέρηση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. και επιθυμούν ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε η Βρετανίδα πρωυπουργός Τερέζα Μέι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το υπουργικό συμβούλιο.

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η υπάρξη συμφωνίας για το Brexit παραμένει η καλύτερη επιλογή και ως εκ τούτου μια επιπλέον επέκταση του Αρθρου 50 είναι αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό, η Μέι ανακοίνωσε ότι προσφέρει διακομματικές συνομιλίες με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ώστε να «σπάσει» το αδιέξοδο του Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες ώστε «να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού μια λύση» για να την προτείνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.


Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από διακομματική ομάδα βουλευτών με σκοπό να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει νέα παράταση του Άρθρου 50 ώστε να αποτραπεί το ‘no deal’ στις 12 Απριλίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη, σε μια κατεπείγουσα διαδικασία.
Εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων θα αναπεμφθεί αμέσως στη Βουλή των Λόρδων, που πιθανότατα θα εξετάσει το νομοσχέδιο την Παρασκευή.

Η ίδια ομάδα βουλευτών προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να διεξαχθεί τρίτος γύρος ενδεικτικών ψηφοφοριών επί εναλλακτικών σχεδίων του Brexit την προσεχή Δευτέρα.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις