Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

EKTAKTO- «Κόλαση» στη Μ.Ανατολή: Το Ισραήλ ενεργοποίησε δεύτερη μοίρα F-35 – Το USS Abraham Lincoln «βλέπει» στόχους στο Ιράν

Νέες εξελίξεις έχουμε με την ενεργοποίηση της δεύτερης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την ισραηλινή αεροπορία με την επωνυμία «υπερασπιστές του Νεγκέφ», ενώ την ίδια στιγμή
αξιόπιστες πληροφορίες φέρουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, να «βλέπει» στόχους στο έδαφος της Συρίας και του Ιράν προετοιμαζόμενο για νέες αποστολές.    
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενεργοποίησε και δεύτερη μοίρα με προηγμένα αεροσκάφη F-35 , γράφει ο ισραηλινός τύπος.
Η μοίρα θα ονομάζεται «υπερασπιστές του Νεγκέφ».
Κατασκευασμένο από την Lockheed Martin, τα F-35 συνεχίζει ο τύπος, διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό ίχνος στο ραντάρ, το οποίο τους επιτρέπει να διεισδύουν απαρατήρητα βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος, αποφεύγοντας προηγμένα συστήματα πυραυλικής άμυνας, όπως πυραύλους S-300 και S-400, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε Συρία και Ιράν.
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 14 αεροσκάφη F-35.

Τα ισραηλινά F-35I Adir μαζί με την μοίρα των αεροσκαφών F-15IA επιτρέπει στο Ισραήλ να διεξάγει μια σειρά σύνθετων αποστολών, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε εναέριας επέμβασης.
Ενώ υλοποιούνται όλα αυτά, το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln συνοδευόμενο από 10 πολεμικά πλοία, αγκυροβόλησε απέναντι από τις ακτές της Συρίας σε μια δραματική επίδειξη δύναμης ενάντια σε Συρία και Ιράν, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Debka με διασυνδέσεις στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile φέρουν την επίδειξη των οπλικών συστημάτων του αεροπλανοφόρου και των πλοίων που το συνοδεύουν, πιθανόν σήμερα ή αύριο λόγω πολλών και διαφόρων αιτιών, μία εκ των οποίων ήταν η συνάντηση Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ αποτελεί επίσης απάντηση του Τραμπ στους τρεις ανώτατους Ιρανούς αξιωματούχους της χώρας, τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον Πρόεδρο Χασάν Ρουχάνι και τον Υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με σκληρή καταδίκη για τις κυρώσεις που επέβαλαν, παρεμποδίζοντας τις εξαγωγές  πετρελαίου.
Η ουσία όμως όλων αυτών αφορά, σύμφωνα με άρθρο μας, την παρουσία Ιρανικών εταιρειών και Ιρανών Φρουρών στην Λατάκεια, σημαίνοντας στην κυριολεξία συναγερμό στο Ισραήλ, ενόψει νέου γύρου αντιπαράθεσης με την Χαμάς και της σφοδρής αντιπαράθεσης με το Ιράν.
Όλα αλλάζουν άρδην στην Συρία και στην περιοχή μετά από φερόμενη απόφαση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ξεπληρώνει την ιρανική βοήθεια στον πόλεμο με τον ISIS), για την είσοδο των ιρανικών εταιρειών στη Συρία, οι οποίες ελέγχονται από από την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) στο λιμάνι της Λατάκιας, προκαλώντας οργή στο Ισραήλ.
Το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι ότι το ιρανικό καθεστώς πλέον θα διασχίζει τα σύνορα και θα εισέρχεται στην Λατάκια και την Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ θα μισθώσει ανώνυμη ιρανική εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2019, παρέχοντας στο Ιράν ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Συρία.
Η Ιρανική δύναμη Quds και ο διοικητής της στρατηγός Qassem Soleimani, ήταν παρών για όλες τις δεσμεύσεις του Άσαντ. Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Γιαβάντ που ήταν στις συναντήσεις αυτές τόνισε το βαθμό ελέγχου των Ιρανών Φρουρών στο μέλλον των σχέσεων του Ιράν με τη Συρία, ειδικά σε στρατιωτικές υποθέσεις.
Οι ελεγχόμενες από το ιρανικό καθεστώς εταιρείες που ελέγχονται από τους Επαναστατικούς Φρουρούς (IRGC) θα κερδίσουν πολλές οικονομικές συμβάσεις, ενώ ο Qassem Soleimani θα ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του Λιμανιού.
Αυτό όπως αναφέραμε στο pentapostagma.gr, δεν θα το επιτρέψουν οι Ισραηλινοί και οι ΗΠΑ, ετοιμάζοντας  την «επερχόμενη καταιγίδα» που ανέφερε σήμερα και ο σύμβουλος του Ρ.Ερντογάν, Ι.Καραγκιούλ, εμπλέκοντας πολλές χώρες σε μια τεράστια διαμάχη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις