Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ελλάδα Kύπρος & Αίγυπτος ενώνονται στρατιωτικά: «Κρύος ιδρώτας» στην Άγκυρα – «Τρέχουν» οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο

Πάνε και έρχονται σε Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο οι Αρχηγοί στρατού των τριών χωρών, για να συντονίσουν το αμυντικό πλαίσιο το οποίο απαιτείται για την διασφάλιση των
ερευνών και των γεωτρήσεων στην Α.Μεσόγειο, λόγω Τουρκίας που εποφθαλμιά τα πάντα.    
Σήμερα σειρά είχε ο Α/ΓΕΕΦ της Κύπρου στρατηγός κ. Ηλίας Λεοντάρης να επισκεφθεί την Αίγυπτο και τον ομόλογο του Αιγύπτιο Α/ΓΓΕΔ στρατηγό, Mohamed Farid, με το οποίο συζήτησε την ενίσχυση της στρατιωτικής  συνεργασίας με την Κύπρο σε σχέση με την Α.Μεσόγειο και τον απρόβλεπτο και επικίνδυνο Ερντογάν.
Σε  επίσημη τελετή  που πραγματοποιήθηκε για τον Α/ΓΕΕΦ της Κύπρου τον υποδέχθηκε στο αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, ο ομόλογος του μέσα σε ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας.
Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή και τους τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων  των δύο χωρών.
Ο στρατηγός  Λεοντάρης έκανε δήλωση λέγοντας ότι προσβλέπει στην αύξηση του αριθμού των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Αίγυπτο, κάτι που μας αποκαλύπτει σύμφωνα και με άλλες πηγές ότι, το καλοκαίρι θα έχουμε να δούμε στην περιοχή της Κύπρου πράγματα και θαύματα.

Αίγυπτος, Κύπρος και  Ελλάδα, πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση το Νοέμβριο του 2018 στο  νησί της Κρήτης, όπου συμμετείχαν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, εξοργίζοντας την Άγκυρα που βλέπει να περικυκλώνεται από παντού πλέον.
Την ναυτική Βάση του Ras Banas στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με το Σουδάν, την ναυτική βάση στο  Σουέζ και την Ναυτική βάση Gargoub στο Matrouh κοντά στα δυτικά σύνορα με την Λιβύη.
Οι απόγονοι των Φαραώ θέλουν να ελέγξουν μεγάλο μέρος της Α.Μεσογείου και να εξοστρακίσουν τους Τούρκους οι οποίοι είναι , ενεργειακά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά αντίπαλοι τους, ότι και να γίνει με το θέμα των αδελφών μουσουλμάνων και την θρησκεία.
Πρόκειται για το  αντίπαλο δέος των νέο-οθωμανικών σχεδίων για κυριαρχία σε Α.Μεσόγειο και Μ.Ανατολή από τον Πρόεδρο Αλ Σίσι και τον νέο αιγυπτιακό στρατό που μεταλλάσσεται συνεχώς με την βοήθεια ΗΠΑ-Ρωσίας.
Μετά από σχεδόν μισό αιώνα στασιμότητας και ισχνών επιχειρησιακών δυνατοτήτων, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις (EAF) φαίνεται να υφίσταται τρομερές αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμό υπό τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ως αντίπαλο δέος (αριθμητικά) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει διάφορες απειλές, οι εντονότερες των οποίων αφορούν την ασφάλεια στο εσωτερικό (Αδελφοί μουσουλμάνοι)  και στο εξωτερικό (Τουρκία-Λιβύη).
Με βοήθεια από την Ουάσινγκτον και πρόσθετη εξωτερική υποστήριξη που παρέχεται ειδικά από Ρωσία και Γαλλία, καθώς και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Αλ Σίσι, ο νέος αιγυπτιακός στρατός μεταλλάσσεται συνεχώς  σε μια νέα ισχυρή δύναμη.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την αναθεώρηση του στρατιωτικού δόγματος της Αιγύπτου, την προμήθεια νέων όπλων καθώς και την διαλειτουργικότητα των αιγυπτιακών ΕΔ με συμμαχικές δυνάμεις ( Ελλάδα-Γαλλία, κα).
Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει και αυτή οικονομική κρίση και το ενεργειακό παιχνίδι στην περιοχή με τα τεράστια κοιτάσματα είναι η μόνη λύση για εξέλθει από την στενωπό αυτή.
Αντίπαλος του προέδρου Αλ Σίσι σε αυτά τα σχέδια είναι ο Ερντογάν που παίζει το δικό του παιχνίδι  «για να λάβει …παρά του μη έχοντος».
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Delighted to visit @HMSDuncan 🇬🇧today, currently in Limassol and on deployment as part of an international task force focused on
See UK in Cyprus's other Tweets
Την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι το αγγλικό αντιτορπιλικό MSDuncan βρίσκεται στην Λεμεσό ως μέρος διεθνούς δύναμης που θα παρακολουθεί τον αγωγό East Med, κάτι που εμπλέκει όλες τις χώρες της περιοχής εκτός της Τουρκίας, και αυτό λέει πολλά παρά πολλά για τα σχέδια στην περιοχή το αμέσως επόμενο διάστημα.  

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις