Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Goldman, Nomura, HSBC, BofA, Greylock, Lansdowne βλέπουν βουλευτικές εκλογές στις 20 Οκτωβρίου 2019 και όχι Ιούνιο στην Ελλάδα

Εθνικές – βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα 20 Οκτωβρίου 2019 βλέπουν Goldman, Nomura, HSBC, BofA, Greylock.

Η Goldman Sachs εκτιμάει ότι η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι 20 Οκτωβρίου 2019.

Η Nomura βλέπει εκλογές επίσης Οκτώβριο 2019

Η Bank of America Merill Lynch θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.
Το αμερικανικό fund Greylock θεωρεί ότι ο Οκτώβριος θα είναι μήνας εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, την ίδια άποψη έχει και το Lansdowne ένα από τα μεγαλύτερα hedhe funds.

Ακόμη και εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καταδείξει ότι οι διαφορές μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρές ο Τσίπρας θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια καθώς ο χρόνος φαίνεται να ευνοεί την κυβέρνηση.
Έχει κυκλοφορήσει ένα σενάριο που θέλει τον Τσίπρα να αποφασίζει εθνικές εκλογές τον Ιούνιο 2019 εάν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο οι διεθνείς οίκοι θεωρούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι εκλογές Οκτώβριο 2019 και κατά την Goldman Sachs 20 Οκτωβρίου 2019

Σε έκθεση της για τις ευρωεκλογές η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η πιθανότερη ημερομηνία των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα είναι 20 Οκτωβρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολύ καιρό το bankingnews αναφέρει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019.
Με βάση την Goldman Sachs η σειρά των κομμάτων όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις δεν θα αλλάξει δηλαδή πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι και άλλοι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι ποντάρουν στο σενάριο ότι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019, όπως η Bank of America Merill Lynch και η Citigroup.
Να σημειωθεί ότι ο Οκτώβριος 2019 θα είναι καθοριστικής σημασίας μήνας γιατί αποχωρεί από την ΕΚΤ και ο M. Draghi.

Και τα short funds Ocenawood και Lansdowne βλέπουν εκλογές τον Οκτώβριο 2019

Σε εκλογές Οκτώβριο 2019 και αποτυχία στις δύο λύσεις που εξετάζονται για τα κόκκινα προβληματικά δάνεια στην Ελλάδα ποντάρουν τα short funds για να μειώσουν τις λογιστικές απώλειες που έχουν καταγράψει.
Πηγή καλά ενημερωμένη αναφέρει ότι τα short funds θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θα συμβούν τα εξής γεγονότα που θα επιδράσουν στο χρηματιστήριο.

1)Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα καθυστερήσουν θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019
2)Θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ του πρώτου κόμματος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι χαοτική και αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει πολιτικό stress.

3)Τα δύο μοντέλα που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μείωση των προβληματικών ανοιγμάτων δεν θα ευδοκιμήσουν καθώς δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Μάλιστα αναφέρουν ότι «πρακτικά και τα δύο μοντέλα θα αποτύχουν να χρησιμοποιηθούν ευρέως από τον κλάδο»
4)Συνεχίζουν να βλέπουν τραπεζικό ατύχημα καθώς ο κίνδυνος κάποιας ανατρεπτικής εξέλιξης παραμένει υψηλός
5)Το βασικό τους σενάριο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια συνεχίζει να παραμένει υψηλά στην βασική τους επιχειρηματολογία.

Να σημειωθεί ότι το εσχάτως το Oceanwood αυξάνει τις short θέσεις κα μόνο το Lansdowne έχει εδώ και λίγο καιρό σταματήσει τις συναλλαγές διατηρώντας έως σήμερα τις βασικές short θέσεις.
Ο καταλύτης για την συμπεριφορά των short funds είναι το Lansdowne καθώς είναι μακράν ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds.

Με βάση ορισμένες πληροφορίες λίαν συντόμως το Lansdowne θα εκδηλώσει τις επενδυτικές του προθέσεις.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις