Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η ειρηνική και δημοκρατική Ελβετία πρώτη σε ποσοστό οπλοκατοχής στην Ευρώπη!

Κι όμως: η φήμη της Ελβετίας ως η ειρηνική χώρα της σοκολάτας, που έχει μείνει παραδοσιακά ουδέτερη από κάθε πόλεμο τους τελευταίους δύο αιώνες, πρέπει να
αλλάξει και αντιθέτως στην φήμη ως ο μεγαλύτερος παράδεισος της φοροδιαφυγής παγκοσμίως να προστεθεί και αυτός της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό οπλοκατοχής στην Ευρώπη!

Αφού όπως αποδεικνύεται έχει το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής πολιτών στην Ευρώπη, για την ακρίβεια 46 όπλα ανά κάθε 100 Ελβετούς κατοίκους! Και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο, αφού την ξεπερνούν μόνο οι ΗΠΑ (89%) και η Υεμένη (55%)!

Μάλιστα ο ακριβής αριθμός και το ποσοστό των Ελβετών ιδιόκτητων όπλων πρέπει σίγουρα να είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς πολλά όπλα παραμένουν αδήλωτα. 


Η Ελβετία εξάλλου δεν διαθέτει κανένα κεντρικό εθνικό μητρώο, με τα αρχεία να τηρούνται μόνο από τα 26 καντόνια. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Γενεύης (GIIS), εκτιμά ότι 3,4 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα υπάρχουν ανάμεσα σε έναν πληθυσμό σχεδόν 8 εκατομμυρίων.

Όλοι οι Ελβετοί ηλικίας 18 έως 34 πληρούν την στρατιωτική τους θητεία και εφοδιάζονται με ένα επιθετικό τυφέκιο ή πιστόλι το οποίο κρατούν για πάντα στο σπίτι τους, για την περίπτωση που κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. 

Μάλιστα η λεγόμενη «κουλτούρα των όπλων» είναι, σύμφωνε με την ίδια έκθεση, βαθιά ριζωμένη στην, κατά τα άλλα… «χώρα της σοκολάτας», με τους κανονισμούς να είναι αρκετά φιλελεύθερους και την σκοποβολή εξαιρετικά δημοφιλή. 

Γιατί λοιπόν στην Ελβετία που, συν τοις άλλοις, αποτελεί και πρότυπο σύγχρονης δημοκρατίας, το οποίο μάλιστα αρκετοί Έλληνες «κεντρώοι» και «ευρωπαϊστές» πολιτικοί συχνά-πυκνά εκθειάζουν, η οπλοκατοχή τυγχάνει τόσο ριζικά διαφορετικής αντιμετώπισης και διαχείρισης από το κράτος από ότι στην Ελλάδα;  

Σε σημείο τέτοιο, ώστε ακόμα και η κατοχή κυνηγετικών καραμπινών ή και αεροβόλων φλόμπερ να σημαίνει αυτόματα φυλάκιση ή κατ’ οίκον περιορισμό δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών; Μήπως η Ελλάδα έγινε ξαφνικά «βασιλικότερη του βασιλέως» και δημοκρατικότερη ακόμα και από την ίδια την Ελβετία;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις