Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η σωτηρία της “Ψυχής “…

Είναι βασικό να θυμάστε ότι
1ος Νόμος Θερμοδυναμικής : Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν μπορεί να καταστραφεί, δεν χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μόνο μορφή .

Το πείραμα που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ,με την “υπόνοια ” ότι αυτό που φεύγει την ώρα του Θανάτου και έχει το ίδιο βάρος για όλους είναι η “ψυχή ‘ .Παρεπιπτόντως οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι η “ψυχή ” είναι ουσία δηλαδή δεν είναι κάτι αόριστο ,άυλο .
Η “Ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια “
άνθρωπος» από το «άνω»+«θρώσκω» (αναπηδώ)+«όπωπα» (παρακείμενος του «ορώ» )αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω.
Δεν χρειάζεται και πολύ “μυαλό” λοιπόν ,κάποιος ή κάτι που κάποιοι το λέμε ΘΕΟ ,μας πλάθει μας δημιουργεί .
Αυτόνομες, Ελεύθερες ,Ενεργειακές ,Φωτεινές Σφαίρες “Ψυχές ” δηλαδή ΑΘΑΝΑΤΕΣ (η ενέργεια δεν πεθαίνει..)
«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»
Όταν μας δημιουργεί είμαστε “κατ’ εικόνα ” δηλαδή μας κάνει ίδιους με εκείνον ,από την δική του “ουσία” , ίδια εικόνα με εκείνον ,αλλά όχι όμοια …
Τι να σημαίνει άραγε αυτό
Επειδή είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με “ελεύθερη βούληση “, είμαστε αρχικά εικόνα που είναι στο “χέρι μας ” αν θα επιλέξουμε να πορευθούμε προς την ομοίωση στο “καθ’ ομοίωσιν ” ή προς της “απώλεια” αυτής της δυνατότητας να του μοιάσουμε επί της ουσίας και όχι απλά σαν εικόνα .
Γιατί δεν μας κάνει αρχικά “καθ’ομοίωσιν “; γιατί θα αναπαρήγαγε τον “εαυτό ” του και όχι “παιδιά” ελεύθερα .
Εσείς τα παιδιά σας ,θα θέλατε να μένουνε σπίτι μαζί σας και να είναι πιστά αντίγραφα σας ; ή να πάρουν τον δρόμο τους και να τα “φωτίσει ο Θεός” να γίνουν καλοί άνθρωποι..όσοι είσαστε “φυσιολογικοί” αυτό νομίζω ..
Γη είναι το “υλικό” πεδίο δοκιμασίας της “ενσαρκωμένης “ψυχής , Θείας ενέργειας ,που παλεύει να “άνω θρώσκει ” συνεχώς προς τον Θεό και να αναζητά την ‘ομοίωση ” με τον “Πατέρα ” .
Αν δεν το κάνουμε και “κολλάμε ” στα επίγεια τον πλουτισμό ,την αναζήτηση της δόξας ,την φήμη κ.α πάθη .Σκοτισμένοι από τον φόβο της επιβίωσης και της επι γης μάταιης δόξας ,ξεχνώντας και χωρίς “πίστη ” ότι για όλα θα φροντίσει “εκείνος ” .
Βρομίζουμε αυτήν την “ενέργεια ” που λέγεται “ψυχή “,χάνει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξης , κάνει το “ΦΩΣ” να καίει σαν “ΦΩΤΙΑ” ( κόλαση) σκοτώνει και σκοτίζει την φωτεινή σφαίρα ,διακόπτει την “επικοινωνία” με τον Δημιουργό ,Πατέρα και ” σκοτών…νεται” .
Πονάει ,σπαράζει ,χάνει το νόημα “μακριά ” του και οδηγείτε από τις “αντίθετες ” δυνάμεις στην απώλεια ,πάντα με δική της επιλογή (ψυχοφάρμακα ,αυτοκτονίες ,διαλυμένες ζωές,οικογένειες ,καριέρες ,ζωές…)
Ενώ αυτός που την δημιούργησε , την περιμένει να “επιστρέψει ” φωτισμένη με την θέληση της ,στην πραγματική σωτηρία .
Αναζητάμε την “ΑΝΑΣΤΑΣΗ ” Την σωτηρία από την συνεχόμενη σταύρωση της επίγειας ζωής μας .
Αυτό οι άνθρωποι το καταφέρνουμε μόνο ζώντας “Εν Χριστώ ” με τον “υιό του Θεού”, με την εικόνα του Θεού , στην ζωή μας και στην “καρδιά” μας .
Μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να παλέψουμε το “σκοτάδι” και να αποφύγουμε την “νέκρωση ” της ‘ψυχής” ,να αποφύγουμε αυτή η “θεία ενέργεια ” να γίνει μία “σκοτισμένη” ενέργεια ,γεμάτη πάθη ,κακία “δηλητήριο “που καταστρέφει εμάς και τους γύρω μας ..
Να πετύχουμε στο τέλος την “σωτηρία της ψυχής ” μας ,τον “καθαρισμό και φωτισμό της “ενέργειας” που έχουμε σαν “δυναμό” που λέγεται “ψυχή ” ,όσο ζούμε ενσαρκωμένοι εδώ κάτω .
Η Ορθόδοξη πίστη μας ,είναι ευλογία και δώρο Θεού ,ειδικά “συνταγογραφημένο ” φάρμακο του Ελληνισμού που τώρα νοσεί Πνευματικά …..
“Καλή Ανάσταση” σε όλους
“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις