Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κεραυνοί Αρχιεπίσκοπου Αγγλίας κατά ΕΕ: «Κάνατε την Ελλάδα τη μεγαλύτερη φυλακή φτωχών οφειλετών»

Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας υπερασπίστηκε με πύρινα λόγια την Ελλάδα, που καταστράφηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπήρξε αυστηρότατος με εκείνους που προσπαθούν να πείσουν ότι η τζιχαντιστική τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ.


Ο αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να σταθούν στο ύψος τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις των τρομοκρατών που διαπράττουν φρικαλεότητες στο όνομα της πίστης τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν μπορούν απλά να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ».

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, είπε, είναι ανάγκη να κατανοήσουν καλύτερα τη θρησκεία ώστε να καταπολεμήσουν τις «βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει τι συμβαίνει στο μυαλό εκείνων που διαπράττουν τρομοκρατία που υποκινείται από τη θρησκεία, προσθέτοντας:

«Πώς περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά στην ήπειρό μας την υποκινούμενη βία από τη θρησκεία εάν δεν έχουμε την ικανότητα να την κατανοήσουμε;».

Και συνέχισε: «…ομάδες σαν το Ισλαμικό Κράτος έχουν μια ιδεολογία, για την ακρίβεια θεολογία, που βρίσκεται στην καρδιά της προπαγάνδας τους και από εκεί και πέρα η κινητήριος δύναμη, που έχει μια αποκαλυπτική κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας, δεν είναι χαλαρή αλλά άκρως αυστηρά δομημένη: πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι στο τέλος του, ότι ο Προφήτης θα επιστρέψει μαζί με τον Ιησού και θα νικήσουν τις δυτικές δυνάμεις».

«Για να ηττηθεί η θρησκευτική τρομοκρατία πρέπει να ξεφύγουμε από τη δημοφιλή ατάκα που λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχέση με το Ισλάμ, ότι η χριστιανική πολιτοφυλακή στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό, ή ότι οι εθνικιστές Ινδουιστές που καταδιώκουν χριστιανούς στη νότια Ινδία δεν έχουν σχέση με τον Ινδουισμό».

«Μέχρι οι θρησκευτικοί ηγέτες να σταθούν όρθιοι και να αναλάβουν τις ευθύνες εκείνων που κάνουν [αποτρόπαια] πράγματα στο όνομα της θρησκείας τους, δεν θα δούμε καμία λύση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατακεραύνωσε την ΕΕ για το πώς φέρθηκε και φέρεται στην Ελλάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι καταδίκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση που μετέτρεψε την Ελλάδα «στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».
Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες.
Και όπως είπε αυτή η ανισότητα σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για τους άλλους έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του «συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».
Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου δείχνουν να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του από τον Ιούνιο, όταν υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα, είπε, παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ.
«Υπήρξε ενός βαθμού συνεννόηση από όλους τους ενδιαφερόμενους, που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη», είπε εννοώντας ξεκάθαρα ότι άπαντες γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ αλλά την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν στόχους άσχετους με την ευημερία του ελληνικού λαού.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας, δεν είναι ένας «γραφικός» παπάς που διηγείται θεωρίες συνωμοσίας όπως πολλοί δικοί μας ιεράρχες. Είναι ένας άριστα ενημερωμένος θρησκευτικός ηγέτης που γνωρίζει εις βάθος τι «παίζεται» στις πολιτικές σκακιέρες.
«Υιοθετώντας [το ευρώ] που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι.
«Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση. Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν κι όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων [κάτι κακό περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος], ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».
«Αυτό που έχουμε δει είναι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δανείζει στους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν διάφορα και στη συνέχεια πνίγει τις ελπίδες και το μέλλον τους εάν δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό που έχουμε σήμερα [στην Ελλάδα] είναι η μεγαλύτερη φυλακή φτωχών οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις