Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Στο «KOKKINO» οι ετοιμασίες για τη «μεγάλη σύγκρουση»: Έρχεται το αμφίβιο «κρυφό» όπλο της Ρωσίας – Με λέιζερ στα F-35 απαντούν οι ΗΠΑ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας
Τρομερά σχέδια που παραπέμπουν σε σενάρια ολικής σύγκρουσης μεταξύ παγκόσμιων δυνάμεων ετοιμάζονται πυρετωδώς από Ρωσία και ΗΠΑ,
με αμφίβιο στόλο Εκρανοπλάνων υψηλής ταχύτητας εφοδιασμένων με πυραύλους για την πρώτη, και μοίρες αεροσκαφών μεταξύ των οποίων και F-35 με όπλο-λέιζερ για τις δεύτερες.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε τα σχέδια για την δημιουργία αμφίβιου στόλου Εκρανοπλάνων υψηλής ταχύτητας σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Τα σχέδια αφορούν τη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς παρόμοιων συστημάτων με σκοπό να κινούνται σε απομακρυσμένες περιοχές του Βορρά, ενώ ανεπίσημα θα υπάρχει στρατιωτική έκδοση που θα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους αποτελώντας ένα νέο τύπο σκάφους στην θάλασσα.
Οι ειδικοί του κρατικού τεχνικού πανεπιστημίου Bauman της Μόσχας εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία αμφίβιων οχημάτων υψηλής ταχύτητας (ICA).
Το μοντέλο ενός από αυτά τα συστήματα παρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο του φόρουμ «Η Αρκτική – το έδαφος του διαλόγου».

Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, αυτός ο τύπος των Εκρανοπλάνων δεν έχει παγκόσμιο ανάλογο. Είναι σε θέση να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας, ξεπερνώντας  εμπόδια μέχρι 15 μέτρα ύψος, καθώς και στον αέρα σε υψόμετρο μέχρι 150 μέτρα. Η ταχύτητα κίνησης αυτού του πραγματικά περίεργου οχήματος μπορεί να φτάνει τα 300 km/h.
Στο φόρουμ παρουσιάστηκε ένα μοντέλο Εκρανοπλάνου VSA-500 σε κλίμακα 1:25.
«Αυτό είναι ένα ιπτάμενο αμφίβιο σκάφος. Σε αυτό, έχουμε την δυνατότητα πτήσης σε κάποιο ύψος από την επιφάνεια. Τα σχέδια μας είναι σαφώς αυτά. Πρόκειται για ένα αμφίβιο όχημα, το οποίο είναι ικανό να κινείται στις σκληρές συνθήκες του Βορρά», δήλωσε ο Ντμίτρι Κομισάροφ, επικεφαλής του τμήματος ειδικού επιστημονικού και κέντρου κατασκευής κινητήρων του τεχνικού πανεπιστημίου Bauman, σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα PolitEkspert.
Μηχανικοί του γνωστού ρωσικού ινστιτούτου Zhukovsky δοκιμάζουν ήδη το μοντέλο ενός ελπιδοφόρου τέτοιου οχήματος, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλα φορτία σε διηπειρωτικό εύρος. Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Υποτίθεται ότι το νέο Εκρανοπλάνο θα έχει χωρητικότητα 500 τόνους και θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο σε διηπειρωτική απόσταση 6000 χλμ.
Χαρακτηριστικά του Εκρανοπλάνου:
Μέγιστη διάταξη ωφέλιμου φορτίου 7 τόνοι. Εύρος πτήσης με φορτίο μέχρι 3500 χλμ. Θα διαθέτει κινητήρες αεριοστροβίλων, τροποποιημένους για χρήση τόσο του παραδοσιακού καυσίμου όσο και αερίου. Ταυτόχρονα, κάθε τέτοιο αμφίβιο όχημα θα δύναται να αντέξει τις θερμοκρασίες από 65 έως + 40 βαθμούς κελσίου.
Η χωρητικότητα του ανέρχεται σε περίπου 300 τόνους. Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός μοντέλου οκτώ τόνων χωρητικότητας περίπου 60-80 επιβατών.
«Αυτό θα είναι ένα είδος ειδικού σκάφους που θα βοηθήσει στη σύνδεση των οικισμών μεταξύ τους και θα αυξήσει την μεταφορά των πολιτών ακόμη και στις δυσμενέστερες συνθήκες μεταφοράς», εξηγεί η πηγή.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά από τέτοια αεροσκάφη από 300 τόνους τα οποία θα είναι τα μοναδικά «ταξί της Αρκτικής». Όλα αυτά δημιουργούνται με βάση το όχημα «Burevestnik-24», το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και τα έχει καταφέρει καλά.
«Οι ανεπτυγμένες σειρές τύπου ICA μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός αμφίβιου στόλου υψηλών ταχυτήτων στη Ρωσία και να κάνουν την εμφάνιση μιας νέας βιομηχανίας Εκρανοπλάνων», δηλώνουν οι σχεδιαστές.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Ρώσος ναύαρχος Νικολάι Εβμέντοφ, Διοικητής του Βόρειου Στόλου, επέστησε την προσοχή στο μοντέλο που παρουσιάστηκε, για τις ανάγκες του ρωσικού ναυτικού το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα θα εφοδιαστεί με κάτι εντελώς νέο σε σχέση με τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μοίρες αεροσκαφών «οπλισμένες» με όπλο-λέιζερ σε μια εκδοχή μυστικών προετοιμασιών για κάτι σίγουρα πολύ μεγάλο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για να καλύψουν τις προόδους της Ρωσίας και της Κίνας, την τελευταία δεκαετία. Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ σύντομα θα οπλιστούν με όπλα λέιζερ για να αυξήσουν την ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών συνεισφέροντας παράλληλα στην ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας», ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι τέτοιες μοίρες αεροσκαφών με λέιζερ θα αποτελούσαν μια τρομερή απάντηση στους διηπειρωτικούς πυραύλους της Ρωσίας και της Κίνας.
Η Lockheed Martin, ο κορυφαίος κατασκευαστής όπλων των ΗΠΑ, είχε ήδη υλοποιήσει την εγκατάσταση συστημάτων λέιζερ στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.
Τα συστήματα λέιζερ XN-1 έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία επί των αντιτορπιλικών Arleigh Burke τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε εύλογο διάστημα όλα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα είναι εξοπλισμένα με όπλα λέιζερ μέσα σε λίγα χρόνια, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές.
Υπάρχουν εκθέσεις σχετικά με αυτά τα συστήματα «όπλων-λέιζερ», τα οποία θα τοποθετούνται σε αεροσκάφη επιτήρησης των ΗΠΑ μεγάλης εμβέλειας. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει αποκαλύψει επίσημες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
Η Eva Blaylock, εκπρόσωπος του Ερευνητικού Εργαστηρίου της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τονίζει ότι μοίρες αεροσκαφών των ΗΠΑ σύντομα θα οπλιστούν με όπλα-λέιζερ.
«Οι εκτοξευτήρες λέιζερ θα μας δώσουν την ευκαιρία να στοχεύουμε αντικείμενα υψηλής ταχύτητας με μεγάλη ακρίβεια, ενώ θα αυξήσει κατακόρυφα την ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», δήλωσε η Blaylock.
Το αμερικανικό εργαστήριο διεξάγει πειράματα σε ταχύ ρυθμό για τη χρήση όπλων λέιζερ, ενώ η έρευνα έχει εισέλθει σε κρίσιμο στάδιο για τη μείωση του μεγέθους των συστημάτων λέιζερ, που είναι εγκατεστημένα στα πολεμικά πλοία για να καταστούν χρήσιμα και για τα μαχητικά αεροσκάφη.
«Οι προκαταρκτικές δοκιμές για τα Laser Pods θα γίνουν στα μεταφορικά αεροσκάφη C-130 και C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Μετά από αυτά, συστήματα λέιζερ θα διαμορφωθούν ειδικά για να τοποθετηθούν στα προηγμένα αεροσκάφη F-35 Stealth», ενημέρωσε η Αμερικανίδα ειδικός.
«Το όπλο- λέιζερ θα αντικαταστήσει το Πυροβόλο όπλο σε αυτού του τύπου  μαχητικά αεροσκάφη, και θα ενισχύσει τις δυνατότητες εξουδετέρωσης στόχων των μαχητικών  αεροσκαφών», ανακοίνωσε  η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Μετά από τις τελικές δοκιμές, τα όπλα λέιζερ πιστεύεται ότι θα εγκατασταθούν στα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ μέχρι το 2021.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις