Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Στη Νέα Ζηλανδία μετά το μακελειό στα τζαμιά αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές στον Ιησού Χριστό από την προσευχή

Δύο βδομάδες μετά το μακελειό  στην πόλη Christchurch (Νέα Ζηλανδία), η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει όλες τις αναφορές στον Ιησού Χριστό από την κοινοβουλευτική προσευχή.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Ζηλανδίας που έγινε πράξη  δια του εκπροσώπου Trevor Mallard αναστάτωσε τον χριστιανικό πληθυσμό της χώρας. Ο Μάλαρντ αποφάσισε να αρνηθεί να αναφέρει τον Ιησού για να κάνει την προσευχή «πιο ολοκληρωμένη» για όλους τους βουλευτές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι βουλευτές σημείωσαν στη δημοσίευση της απόφασης ότι η έκκληση προς τον «Παντοδύναμο Θεό» παραμένει στην προσευχή, αλλά αυτό δεν είναι ειδική αναφορά στον χριστιανικό Θεό.
Νωρίτερα, περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου στο Wellington. Η ομάδα των διαμαρτυρομένων ήθελε το όνομα του Ιησού να αποκατασταθεί στην προσευχή, επειδή ο χριστιανισμός είναι μέρος της ιστορίας του έθνους.
Ο Ross Smith, διοργανωτής της εκδήλωσης, δήλωσε στο Radio NZ ότι υπάρχει χριστιανική κληρονομιά στη χώρα που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

«Οι αρχές και οι αξίες αυτού του έθνους βασίζονται στις χριστιανο-εβραϊκές μας ρίζες. Αυτή η καινοτομία θα καταστρέψει αυτές τις ρίζες », είπε.
«Είμαστε ένα χριστιανικό έθνος και η απόφαση του ομιλητή πρέπει να αντιστραφεί», δήλωσε ο διαδηλωτής Ricky Toycher. «Δεν μοιραζόμαστε τον αθεϊσμό του.»
Ένας άλλος διαδηλωτής, δήλωσε ότι ο Μάλαρντ έπρεπε να συμβουλευτεί τους Νεοζηλανδούς ή να ανακοινώσει δημοψήφισμα προτού αλλάξει την προσευχή.
Άλλοι πολιτικοί της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις αλλαγές που έκανε ο ομιλητής χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη του συνόλου του κοινοβουλίου.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις