Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Πειραιά: Νέα «Οργουελικά» λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία

Στον Πειραιά κατέφθασαν τα νέα hi-tech λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της εποχής «Όργουελ»
Καλύτερα να τα λέμε όπως είναι και όχι όπως παρουσιάζονται. Η «έξυπνη» εποχή Όργουελ παρέχει υπηρεσίες για να γίνεται έτσι και πιο εύκολα αποδεκτή.


Wifi παντού, λοιπόν, και πως θα έλειπε από τα νέα αυτά λεωφορεία. Η μαζική μεταφορά πλέον γίνεται… μετά ψησίματος! Ο Δήμος προμηθεύτηκε με ίδιους πόρους τα νέα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, τα οποία είναι «σύγχρονων προδιαγραφών» και θα παραδοθούν σε κυκλοφορία στο τέλος του μήνα.

Για να είστε πάντα με ένα κινητό στο χέρι -γι’ αυτό λέμε δεν χρειάζεται καν τσιπάρισμα- θα κυκλοφορήσει σύντομα και app για smartphones και tablets που αφορά τα σημεία και τις διαδρομές ενδιαφέροντος στον Δήμο του Πειραιά και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Η εφαρμογή, μεταξύ άλλων, θα αποτυπώνει τις διαδρομές των δημοτικών λεωφορείων και θα χαρτογραφεί την τοποθεσία-κίνησή τους, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση για την επικείμενη άφιξη του λεωφορείου, αφού έχει ανταλλάξει το… δικό του στίγμα με την εξυπηρέτηση της εφαρμογής.

Θα υπάρχουν και θύρες USB για την φόρτιση κινητών, γιατί είπαμε, δεν πρέπει ποτέ να σας λείψει (και να τους λείψετε).


Επίσης θα έχουν και κάμερες – μέσα κι έξω. Κι έτσι θα καταγράφουν τους πολίτες εντός και εκτός αυτών, με τη χορηγία της δημοτικής αρχής, αφού η Δημοτική Συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Ο στόλος των 5 λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, και είναι κόκκινα έτσι ώστε να είναι διακριτό το χρώμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας από την αστική και να μείνει ένα σλόγκαν αν θέλετε, στους κατοίκους του Πειραιά: «Πάρε το κόκκινο», λέει η Δημοτική Αρχή.

Σαν τα χάπια του Μάτριξ ένα πράμα, το μπλε ή το κόκκινο;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις