Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

«ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ» Πολιτικός σάλος με την συνέντευξη Μαρινάκη – Τι απαντούν Μαξίμου και ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τον Νίκο Παππά όταν ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός του ζήτησε να συναντήσει τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα
Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσε η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Real Fm και οι αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με τα όσα του είχαν ζητήσει
από το Μαξίμου να κάνει για τις τηλεοπτικές άδεις αλλά και για την στελέχωση ου ΔΟΛ.


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τον Νίκο Παππά όταν ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός του ζήτησε να συναντήσει τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Του είπε μάλιστα ότι ήταν ενήμερος και ο Αλέξης Τσίπρας γι’ αυτό και όταν πήγε στο γραφείο του ο Χρήστος Καλογρίτσας του ζήτησε να του δώσει με τη μορφή δανεισμού, το ποσό της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ένα ποσό της τάξης των 26 και πλέον εκατομμυρίων.

«Μου ζήτησαν υπό μορφή δανεισμού να βοηθήσουμε τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει κανάλι το οποίο κατά τα ψέματα είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξήγησα στον κύριο Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω. Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Προκαλώ τον κ. Παππά αλλά και τον πρωθυπουργό να βγουν και να το διαψεύσουν.

Κανείς δεν έχει να πει τίποτα κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε φανταστική φήμη σαν εταιρεία. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη ήταν πεντακάθαρα στο τέλος του 2016. Μου ζήτησαν να βοηθήσω τον κύριο Καλογρίτσα. Τι έγινε ξαφνικά; Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι.

Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παπάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26.3 εκατ. ευρώ, της πρώτης δόσης».

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην συνέντευξή του στον real fm για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και για την απαίτηση από το Μαξίμου να στελεχωθεί ο ΔΟΛ με διευθυντές τη αρεσκείας του.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

Το Μέγαρο Μαξίμου σε όλα τα παραπάνω δεν είπε το παραμικρό για την ουσία των καταγγελλόμενων και επιχείρησε μέσω προσωπικής επίθεσης στον Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει απαντήσεις που σαφέστατα όμως αφορούν μόνο το ακροατήριο της κυβέρνησης και κανέναν άλλον.

Συγκεκριμένα από ο Μέγαρο Μαξίμου σχολιάστηκαν τα εξής: «Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

– Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

– Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

– Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.

– Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις