Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ! Πρωτομαγιά 2019: Πότε είναι οι πορείες, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία», κόμματα, οργανώσεις και σωματεία βάσης αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους των περισσότερων πόλεων της χώρας
Με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία», κόμματα, οργανώσεις και σωματεία βάσης αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους των περισσότερων πόλεων της χώρας την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.
Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.
Οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν, θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Απεργία στα ΜΜΜ και στα πλοία

Mε απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.
Το μετρό και το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.
Ακινητοποιημένα, επίσης, θα είναι και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Η συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην καθιερωμένη απεργία της Πρωτομαγιάς θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας και γι αυτό οι περισσότεροι που πέρασαν Πάσχα σε νησί θα πρέπει να επιστρέψουν σήμερα.
«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις