Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Το Κλάσιμο Εμποδίζει την Άνοια και Κάνει τους Ανθρώπους Γύρω σας πιο Υγιείς

Πρόκειται για έρευνα και δεν είναι τα δικά μας λόγια, ούτε οι δικές μας υποθέσεις.
Το πιστεύετε ή όχι, όταν αερίζεστε ή.. περδεύεστε.. ή για να σας το πούμε πιο απλά όταν κλάνετε, μπορεί να επιμηκύνετε την ζωή σας!!

Πρόκειται για μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία, η οποία υποστηρίζει πως το.. κλάσιμο, είναι μια διαδικασία πολύ υγιής, που βοηθάει τον οργανισμό να παραμείνει σε καλή κατάσταση!! Κι αν εσείς έχετε περάσει στιγμές της ζωής προσπαθώντας να κρύψετε ή να κάνετε τους αδιάφορους για τους περίεργους ήχους που προκαλούνται κατά την διαδικασία… να πάρετε το αίμα σας πίσω καθώς θα πρέπει να σας ευχαριστούν για την βοήθεια που τους προσφέρετε στην υγεία τους!!!
Η αλήθεια είναι πως όλοι αερίζονται. Είτε ιδιωτικά, είτε έξω στην φύση, είτε μέσα σε κόσμο, το θέμα είναι πως η πίεση που δημιουργείται στους μυς του στομαχιού, πρέπει να βγει έξω. Κι αυτό είναι δεδομένο κι αναπόφευκτο. Ανάλογα με τις χημικές ενώσεις που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της πέψης και ανάλογα τις τροφές που έχουν καταναλωθεί, η μυρωδιά των αερίων μπορεί να είναι από άοσμη μέχρι και… αφόρητα πολύ δύσοσμη!!
Μπορεί να είναι αθόρυβη ή μπορεί να σας… εκθέσει ανεπανόρθωτα με τον πιο αστείο ήχο, στην πιο ακατάλληλη στιγμή!
Το θέμα είναι πως η σωματική αυτή διαδικασία, είναι απολύτως φυσιολογική όπως η αναπνοή, το ανοιγόκλεισμα των ματιών ή το ρέψιμο. Δεν θα πρέπει να σας φέρνει σε δύσκολη θέση!
Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε μόλις τελειώσει ένα υπέροχο μεξικάνικο γεύμα. Ένα γεύμα πλούσιο σε τροφές που.. κάνουν το στομάχι σας να τρέμει και νιώθετε τα έντερά σας να σας δίνουν την αίσθηση της ανάγκης να αεριστείτε!
Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες και ο αερισμός είναι μια σωματική λειτουργία που επιμηκύνει την ζωή.
Αυτό συμβαίνει λόγω των χημικών ενώσεων που γίνονται στα αέρια και αποβάλλονται από το σώμα σας.
Είναι σαν το Φθόριο (που περιέχεται στις περισσότερες οδοντόπαστες) και το υδροθείο που σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.
Ένα σωματικό αέριο βέβαια, περιλαμβάνει πολύ μικρές τέτοιες ποσότητες που δεν μπορούν να γίνουν θανατηφόρες για τον οργανισμό, η αποβολή τους όμως, δεν παύει να είναι ευεργετική! Το ακόμα καλύτερο, είναι πως όταν έρχονται τα αέρια σε επαφή με το οξυγόνο, γίνονται ευεργετικά για εκείνους που τα… μυρίζουν!!
Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ας κάνουμε λίγη χημεία.. Το φθόριο, δημιουργείται μέσω των βακτηρίων που βρίσκονται στο φαγητό μας. Μια μικρή ποσότητα όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο βοηθάει στην καταπολέμηση της άνοιας κι αυτό γιατί η ασθένεια αυτή αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν τα ένζυμα μέσα στο σώμ
Κι έτσι, παρά το γεγονός ότι τα δύσοσμα αέρια μπορούν να γίνουν αρκούντως ενοχλητικά σε μεγάλες δόσεις, οι ερευνητές τείνουν να πιστεύουν ότι ένα αέρισμα πού και πού έχει τη δύναμη να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, όπως του καρκίνου, των εγκεφαλικών επεισοδίων, των καρδιακών ανακοπών, της αρθρίτιδας, μέχρι και από εκφυλιστικές άνοιες προστατεύει τον άνθρωπο το περιεχόμενο των εντερικών σωλήνων!
Οι ερευνητές επίσης, ανέπτυξαν ειδικό μείγμα για να μπορούν να κάνουν την έρευνά τους ανά πάσα στιγμή και να μην χρειάζεται να περιμένουν την εντερική λειτουργία όσων χρησιμοποιούνται για την έρευνα. Η χημική ένωση που μιμείται το δύσοσμο των εντερικών αερίων παραμένει το καλύτερο στοιχείο της έρευνας: «Πειραματιστήκαμε με τη φυσική διαδικασία δημιουργώντας ένα αέριο μείγμα, το AP39, το οποίο αναδίδει αργά πολύ μικρές ποσότητες του αερίου κατευθείαν στα μιτοχόνδρια», δήλωσε περιχαρής ο καθηγητής Matt Whiteman.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα την αμολήσει κάποιος στο ασανσέρ, μην τον στραβοκοιτάξετε: μπορεί μόλις να σας έσωσε τη ζωή!
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις