Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

video - Πολυεθνική Παρέλαση στην Θεσσαλονίκη | Erasmus Students Flag Parade

Πολυεθνική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη με φοιτητές απ όλη την Ευρώπη  - Erasmus students flag parade | Πολυεθνική γιορτή στη Θεσσαλονίκη  1000 εκπρόσωποι του προγράμματος Erasmus κάνουν
παρέλαση με τα χρώματα της χώρας τους με σημαίες και παραδοσιακές φορεσιές και υπό τον ρυθμό της ομάδας κρουστών Paranaue,  στα πλαίσια της πρώτης πανευρωπαϊκής γενικής συνέλευσης του δικτύου φοιτητών Erasmus.

Τo Flag Parade ξεκίνησε από το Makedonia Palace και οι ευρωπαίοι φοιτητές διασχίζουν την παραλία της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό την Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για την Τελετή Έναρξης του μεγαλύτερου συνεδρίου φοιτητών για το Erasmus, για το οποίο θα συγκεντρωθούν 1000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Περισσότεροι από 1000 φοιτητές από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν για το μέλλον του προγράμματος Erasmus και τον αντίκτυπό του στους φοιτητές που συμμετέχουν περισσότερα από 30 χρόνια πλέον. Η νέα γενιά Ελλήνων φοιτητών αποδεικνύει την ενεργητικότητά της διοργανώνοντας πρωτοπόρες, εθελοντικές ενέργειες που φέρνουν τη χώρα στο επίκεντρο των εξελίξεων σε καίρια ευρωπαϊκά θέματα, όπως το Erasmus.

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, έλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το μεγαλύτερο συνέδριο της γενιάς του Erasmus, προσκαλώντας στη Θεσσαλονίκη 1000 διεθνείς φοιτητές. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τους Ευρωπαίους φοιτητές. Η εκπαίδευση στην Ευρώπη αλλάζει και το Erasmus είναι βασικός πυλώνας. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις τη νέα γενιά να παίρνει ενεργό μέρος στη διαμόρφωση αυτών των αλλαγών και στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια τους», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου είναι παράλληλα μία ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους φοιτητές των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Mobility Fair την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στο Mobility Fair, στο οποίο θα συμμετέχει και το ΙΚΥ, οι φοιτητές που θα παρευρεθούν θα ενημερωθούν για σπουδές στο εξωτερικό, προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εθελοντική εργασία από τους εκπροσώπους-φοιτητές 900 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. «Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια προκειμένου να ενημερωθούν για την πραγματική διάσταση των σπουδών στο εξωτερικό. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στέκεται πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προωθούν την κινητικότητα και είναι χαρά μας να στηρίξουμε μία τόσο σημαντική φοιτητική προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Erasmus+.

Παράλληλα, στόχος της AGM είναι και να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω της ανταλλαγής κουλτούρας και του ανοιχτού διαλόγου. Δράσεις όπως το Flag Parade, μία παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές θα διασχίσουν την πόλη με τα χρώματα της χώρας τους, θα υπογραμμίσει όλα αυτά που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους.



Follow at Facebook: https://www.facebook.com/taifer

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, χρήση ή αναπαραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού με λογότυπο Taifer, ολική ή μερική για οποιοδήποτε λόγο χωρίς τη γραπτή άδεια του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Απαγορεύεται το αυθαίρετο ανέβασμα (reupload) ή χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων των βίντεο σε τηλεοπτικά κανάλια, youtube, facebook, άλλα μέσα, ιστοσελίδες κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις