Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

VIDEO - Καμμένος: Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον Τσίπρα!

Ο Πάνος Καμμένος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αν θα συνεργαζόταν ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που μπει στην Βουλή, και διαμορφωθεί ξανά μια κατάσταση όπως αυτή το 2015.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας επί της ουσίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως «χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς είναι και μια καλή περίοδος αφού η Τουρκία καταρρέει. Θα πρέπει όμως να υπάρξει ενιαία γραμμή στα εθνικά θέματα».
Αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στην κόντρα του με τον Νίκο Κοτζιά, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. «Τα στοιχεία που προκύπτουν πλέον και από τις απαντήσεις τις κοινοβουλευτικές που στέλνει ο κ. Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για μία απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο. Την απάτη την έκανε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό. Ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης».
Αναλυτικά τα όσα είπε
Eκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να έχει μια πλειοψηφία που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο διότι πιστεύει ότι τότε θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων», ενώ θεωρεί ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά.
Όπως εξήγησε οι ενεργειακές συμφωνίες με την Exxon Mobil και την Total, και η αρχή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τα συμβόλαια που υπάρχουν, έχουν αποτελέσματα που αφορούν στην ασφάλεια και την γεωπολιτική θέση της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον ο κύριος στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο με ισχυρές συμφωνίες και με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ταυτόχρονα, «αν τα κοιτάσματα είναι αυτά τα οποία φαίνονται, μόνο για την νότιο Κρήτη μιλάμε για 350 δισεκατομμύρια δολλάρια» πρόσθεσε, σημειώνοντας «αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα πράγματα στην οικονομία».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 συνήψε την πρώτη συμφωνία για ενεργειακά, και μάλιστα στην Επανωμή υπάρχουν δύο «ταπωμένες» γεωτρήσεις φυσικού αερίου οι οποίες, λόγω των γεγονότων του 1987 έκλεισαν και ο ίδιος ζήτησε ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας με επιστολή του στον κ. Σταθάκη να αντικατασταθούν οι σωληνώσεις των γεωτρήσεων διότι είναι επικίνδυνες λόγω διάβρωσης να προκαλέσουν έκρηξη. Ο κ. Καμμένος είχε προτείνει η περιοχή να περιέλθει στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και να αναλάβει την σχετική συντήρηση των εγκαταστάσεων η ΜΟΜΑ. Όπως είπε, ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε στην επιστολή αυτή.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι σε αντίθεση με το 1987, η χώρα λόγω των ισχυρών συμμαχιών της «δεν έχει να φοβηθεί καμία Τουρκία».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις