Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ο Στρατηγός Χαφτάρ «δίνει» τον Ερντογάν: «Mεταφέρει πυρομαχικά και τρομοκράτες στην Τρίπολη» – «Η Τουρκία αποσταθεροποιεί τη Λιβύη»


Χοντρό παιχνίδι παίζει και στην Λιβύη η «σχεδόν διαλυμένη» για πολλούς Τουρκία, εν μέσω «ανθυγιεινού κλίματος» λόγω κόντρας με τις ΗΠΑ, αποστέλλοντας όπλα, πυρομαχικά και…
Τζιχαντιστές στην Λιβύη, σύμφωνα με τον φιλορώσο ηγέτη Χαφτάρ, επιβεβαιώνοντας την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr. 

Με πτήσεις αεροσκαφών και εμπορικά δήθεν πλοία οι Τούρκοι κάτω από την Κρήτη εμπλέκονται πλέον ενεργά στην εμφύλια διαμάχη στην Λιβύη, καταδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα νέο-οθωμανικά σχέδια τους για έλεγχο της Α.Μεσογείου.

Με την επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου η Άγκυρα προσπαθεί αν ελέγξει θαλάσσιες οδούς και να καταστεί περιφερειακός «παίκτης» σε ότι λαμβάνει χώρα στην Α.Μεσόγειο και στην Λιβύη φυσικά ως πρώην οθωμανικό βιλάετι.

Οι αρχές της Λιβύης ανακάλυψαν πριν μερικούς μήνες  μέσα σε κοντέινερ μια αποστολή στρατιωτικών οχημάτων που προέρχονταν από την Τουρκία στη δυτική πόλη του λιμανιού al-Khoms, και αφορούσε στρατιωτικά τζίπ (τα οποία είναι άκρως απαραίτητα στο έδαφος της Λιβύης) στους τζιχαντιστές.

Αυτό μαζί με άλλες καραβιές με τουρκικά όπλα που έχουν εμποδιστεί καταδεικνύουν την στάση του τουρκικού καθεστώτος στην χώρα αυτή.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ Αλ Μισμάρι, δήλωσε πριν λίγο σε έκτακτη ανακοίνωση ότι η Τουρκία βοηθά τους ισλαμιστές τρομοκράτες «Dzhebhat An-Nusra» να φτάσουν στην Τρίπολη.

Ο Αλ-Μισμάρι σημείωσε ότι οι τρομοκράτες φτάνουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης για να πολεμήσουν τον LNA. Ως απόδειξη, έδειξε αφίσες που ανήκουν στο ISIL και την Al-Qaida οι οποίες όπως είπε, άρχισαν να εμφανίζονται στην Τρίπολη.

Ένα μέλος του LNA ανέφερε ότι ο εθνικός στρατός υπό την ηγεσία του στρατάρχη Khalifa Haftar, θα εξαφανίσει τους ισλαμιστές μαχητές από την πρωτεύουσα της χώρας. Αυτό, κατά τις δηλώσεις του, θα συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της εξουσίας του λυβικού κράτους.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι περίπου 20 επιθέσεις πυραύλων έλαβαν χώρα σε κατοικημένες περιοχές της Τρίπολης. Δεν είναι γνωστό ακριβώς το ποιος ξεκίνησε τις επιθέσεις, διότι ο στρατός του Haftar αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις  πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο βομβαρδισμό.

Όλα τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες πολεμικές εξελίξεις στην Λιβύη με εισβολή αμερικανικών και άλλων δυνάμεων, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο εκλεκτός της Μόσχας στρατηγός Χ. Χαφτάρ, τον οποίο ουσιαστικά σημαδεύουν οι Αμερικανοί, δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί σύμβουλοι του Κρεμλίνου.

Την ίδια ακριβώς στιγμή είχαμε σύμφωνα με άρθρο μας ένα πολύ περίεργο και συνάμα ύποπτο περιστατικό το οποίο ανακοίνωσε η Άγκυρα η οποία έχει εμπλακεί ενεργά στην όλη κρίση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε «επιτυχημένη» επιχείρηση με την οποία συνελήφθη πλοίο που έκανε διακίνηση ναρκωτικών στα διεθνή ύδατα της Λιβύης, φορτωμένο από τουρκικό λιμάνι με τόνους «ναρκωτικών», που είχαν προορισμό το λιβυκό έδαφος και τους Τζιχαντσιστές.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία διακινεί όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά στο λιβυκό έδαφος εφοδιάζοντας τους ισλαμιστές στην χώρα και κανείς δεν κάνει τίποτα να την σταματήσει ούτε Ρώσος ούτε Αμερικάνος.

Το συγκεκριμένο ύποπτο επεισόδιο αποτελεί προκάλυμμα μεταφοράς όπλων και ναρκωτικών από την Τουρκία προς τους Τζιχαντιστές, με τις τουρκικές αρχές να επεμβαίνουν μέχρι τις λυβικές ακτές, για να μην πέσει το πλοίο στα χέρια άλλων υπηρεσιών όπως των αμερικανικών, γαλλικών, Ιταλικών για παράδειγμα, οι οποίες τυγχάνει να παρακολουθούν στην περιοχή τα πάντα.

Τι έρχεται στην Λιβύη το επόμενο διάστημα

«Οι προειδοποιήσεις των ειδικών Αμερικανών «εμπειρογνωμόνων» σχετικά με την απειλή της αναγέννησης του ISIS στη Λιβύη πρέπει να ληφθούν ως προετοιμασία των ΗΠΑ για στρατιωτική παρέμβαση», λένε πολλοί  ειδικοί επιβεβαιώνοντας την ιστοσελίδα μας όταν αναφέραμε «ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Λιβύη, ειδικά τώρα που μας «τελείωσε» η Συρία, μιας και το τεράστιο παιχνίδι ελέγχου της Α.Μεσογείου, συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο της χώρας αυτής, η οποία μετά την πτώση του Καντάφι το 2011 έχει βυθιστεί στο χάος.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις