Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση Interview για τον «Ε.Τ.»: Πρώτος με διαφορά ο Ταχιάος στη Θεσσαλονίκη

Δεν είναι εύκολο να κάνεις δημοσκόπηση με δεκαεννέα υποψηφίους. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα (ίσως και στην Ευρώπη), που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τόσες υποψηφιότητες. Είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να μην βρεις τα
ποσοστά, αλλά να μη βρεις ούτε τη σωστή σειρά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους πέντε με έξι πρώτους στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Τα ποσοστά:

  1. Νίκος Ταχιάος: 23,3%
  2. Γιώργος Ορφανος: 12,5%
  3. Κατερίνα Νοτοπούλου: 12,0%
  4. Σπύρος Βούγιας: 8,4%
  5. Παναγιώτης Ψωμιάδης: 8,4%
  6. Κωνσταντίνος Ζέρβας: 6,4%
  7. Σωτήρης Ζαριανόπουλος: 3,1%
  8. Αϊδονόπουλος Χάρης: 2,6%
  9. Μιχάλης Τρεμόπουλος: 1,8%
  10. Γιάννης Νασιούλας: 1,2%
  11. Πέτρος Λεκάκης: 1,0%
  12. Γιώργος Ράκκας: 1,0%
  13. Γιάννης Κουριανίδης: 0,5%
  14. Βασίλης Μωισίδης: 0,3%
  15. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: 0,2%
  16. Άλλος: 0,6%
  17. Δεν έχω αποφασίσει: 12,9%
  18. Άκυρο/Λευκό/Δ.Γ./Δ.Α.: 1,2%
Ο Ν. Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος με τη Ν.Δ., κόμμα που στον Δήμο Θεσσαλονίκης ιστορικά παίρνει υψηλά ποσοστά, προηγείται ξεκάθαρα χωρίς να τον αγγίζει καν το εύρος του στατιστικού λάθους. Το πρόβλημά του θα είναι την επόμενη μέρα όταν θα αναγκαστεί (εκ του Κλεισθένη) να συνεργαστεί με τους μέχρι χθες αντιπάλους του για να διοικήσει τον δήμο.
Η Κ. Νοτοπούλου, πρώην υπουργός και ευνοούμενη του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι στον δεύτερο γύρο. Η προοπτική να πάει καλύτερα από ό,τι δείχνει η μέτρηση είναι πολύ πιθανή με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας με την παρουσία του στην πόλη θα προσπαθήσει να της δώσει επιπλέον ώθηση. Στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά υπάρχουν επίσης «κρυφές» ρεζέρβες ψηφοφόρων, μιας και στις νεαρές ηλικίες προηγείται ακόμα και του πρώτου στη λίστα. Σε πολλούς Θεσσαλονικείς φαίνεται να αρέσει η ιδέα γυναίκας δημάρχου, νέας και ωραίας.
Ο Γ. Ορφανός με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα κοινά της συγκεκριμένης εκλογικής Περιφέρειας θα δώσει και αυτός τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι δεξαμενές του όμως είναι πολύ συγκεκριμένες: ψηφίζεται μόνο από νεοδημοκράτες και από αυτούς μόνο από μια μικρή μερίδα που θα τον επέλεγαν έτσι κι αλλιώς για βουλευτή. Η διείσδυσή του σε άλλους χώρους είναι αναιμική και έτσι η πιθανότητα να βελτιώσει κατά πολύ το ποσοστό του είναι μικρή έως ελάχιστη.
Πολύ καλή επανεμφάνιση κάνει και ο Σ. Βούγιας έχοντας τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού (ο Ν. Νυφούδης, νέος βουλευτής του Ποταμιού, είναι υποψήφιος μαζί του). Επίσης η συγκυρία για το ΚΙΝΑΛ είναι καλή (σε πολλές μετρήσεις βρίσκεται στην 3η θέση) και αυτό ευνοεί και την υποψηφιότητα Βούγια. Μια έκπληξη δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως πιθανότητα.
Τέλος, δεν πάει άσχημα και ο Π. Ψωμιάδης. Έχει ένα πιστό κοινό που δείχνει να τον ακολουθεί σε όλα του τα βήματα.
Τα δίπολα της δεύτερης Κυριακής είναι όλα υπέρ Ταχιάου. Μάλλον ξέρουμε τον δήμαρχο. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ο δεύτερος.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις