Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Σύμφωνα με τη
δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.


Ποιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για την ευρωκάλπη οι πολίτες έδωσαν ένα 31% στη Νέα Δημοκρατία, 24% στον ΣΥΡΙΖΑ. Την πεντάδα κλείνουν το ΚΙΝΑΛ με 7%, τη Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η σημερινή μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.

Στην συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ενισχυμένος με 60%. Χάνοντας 15% προς τη ΝΔ, 3% προς το ΚΙΝΑΛ και άλλο 3% προς το Μέρα25. Ένα 7% παραμένει σε μία «Γκρίζα ζώνη».

Η ΝΔ βελτίωσε την δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα, όμως είναι ήδη ψηλά, στο 84% πλέον, και συνεπώς να περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι μικρότερα.

Άλλωστε μόνον το 5% των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή θέλουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στήριξε την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27%.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse η ψήφος των αναποφάσιστων δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.

Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρωκάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις