Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας σε Ρωσία: «Δεν ξεχνάμε την σφαγή που κάνατε στους Κιρκάσιους!» – Προς διπλωματικό επεισόδιο;

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές», αναφέρει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο μιλώντας ουσιαστικά για τους  παντοτινούς φαρισαίους υποκριτές του κόσμου τούτου.


Νομίζουμε ότι αυτή η ρήση ταιριάζει γάντι στις δηλώσεις του πρωτοπαλίκαρου του σουλτάνου Ερντογάν, Μ.Γιντιρίμ υποψήφιου δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τιμά τη γενοκτονία των  τουρκογενών Κιρκάσιων του Καυκάσου, κατηγορώντας την Ρωσία για ωμή δολοφονία εναντίον τους, δημιουργώντας ήδη σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με προεκτάσεις.
Ο ίδιος όμως ο Γιλντιρίμ και οι όμοιοί του, ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν, την στυγνή δολοφονία 1,5 εκατ. Αρμενίων, 500. 000 Ελλήνων του Πόντου,  την γενοκτονία των Ασυρίων στην Συρία και σήμερα την εξολόθρευση των Κούρδων «τρομοκρατών» όπως τους αποκαλούν.
Για να μην αναφέρουμε πόσους σκότωσαν, βίασαν, έκαψαν και κρέμασαν οι Τούρκοι, από το 1453 έως και σήμερα.
Τώρα όμως προφανώς που ο Ερντογάν «απλώνεται» και στον Καύκασο, θυμήθηκε και την γενοκτονία των Κιρκάσιων γιατί έτσι τον συμφέρει, εκδηλώνοντας την κρυφή ατζέντα του έναντι της Μόσχας.

Άκουσε καλά η Μόσχα και ειδικά ο Πούτιν την νέα δήλωση του Γιλντιρίμ, ενώ ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει με ποιους έχει συμπράξει λυκοφιλία, οι οποίοι όπως δείχνουν τα «σημάδια», ετοιμάζονται για νέο-οθωμανικά μεγαλεία και σχέδια τα οποία αφορούν πλέον την ρωσική ομοσπονδία άμεσα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινίλι Γιλντρίμ και  υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε  ότι η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει τα θύματα της σφαγής της Κιρκασίας, που έλαβε χώρα πριν από 155 χρόνια από την Ρωσία σε ένα μήνυμα του που δημοσίευσε μέσω του Twitter.
Η Ρωσία, η οποία έχει μια σημαντική κοινότητα Κιρκάσιων, περίπου  1,5  έως 3 εκατομμύρια ανθρώπους σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, δεν έχει αναγνωρίσει  επίσημα την γενοκτονία των Κιρκάσιων, ούτε την αναγκαστική μετανάστευση μιας ολόκληρης εθνοτικής ομάδας που ζούσε  στο μεγαλύτερο μέρος του Βόρειου Καυκάσου και στην βορειοανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Τουλάχιστον 600.000 Κιρκάσιοι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα σφαγών και της λιμοκτονίας κατά τη διάρκεια της απελάσεως τους  από τους Ρώσους,  σύμφωνα με μερικές μελέτες.
«Σχετικά με την 155η επέτειο της γενοκτονίας των Κιρκάσιων», εύχομαι το έλεος του Αλλάχ  για όλους τους εκτοπισμένους μάρτυρες μας. Ο πόνος των αδελφών μας των Κιρκάσιων είναι στην καρδιά μας. Οι ξεχασμένες διώξεις επαναλαμβάνονται. Δεν ξεχάσαμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί», δήλωσε ο Yıldırım.
«Από όσο γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ορίζει τις διώξεις και τις σφαγές Κιρκάσιων πριν από 155 χρόνια ως γενοκτονία», δήλωσε ο Kerim Has, ειδικός στις  τουρκορωσικές  σχέσεις , απαντώντας στο μήνυμα του Yıldırım.
«Από αυτό που βλέπω είναι ότι η ρωσική πλευρά να εξακολουθεί να είναι σιωπηλή. Νομίζω ότι περιμένουν μια εξήγηση από την Άγκυρα ή το έχουν σημειώσει κάπου», είπε.
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσό είπε ότι ο πόνος της τραγωδίας ήταν ακόμα ζωντανός.
«Μοιραζόμαστε τον πόνο των συγγενών μας, τους Τατάρους στην Κριμαία, καθώς και τους αδελφούς λαούς του Καυκάσου και τιμάμε με σεβασμό τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των εξοριών», ανέφερε ο Τούρκος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Aksoy σε γραπτή δήλωση.
Ο Τούρκος επικεφαλής τύπου του Ερντογάν, Fahrettin Altun έγραψε επίσης στο Twitter: «Τα βάσανα των εκτοπισμένων της Κιρκασίας, μιας  μαύρης κηλίδας στην ανθρώπινη ιστορία, δεν έχουν ξεχαστεί, παρόλο που έχουν περάσει 155 χρόνια».
Πρόκειται σαφώς για νέα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν, τα οποία αφορούν ολόκληρο το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και ειδικά τις χώρες: Καζακστάν,Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, ολόκληρο τον Καύκασο με τους Τσετσένους, αλλά και τους Τάταρους στην Κριμαία.
Αν οι Ρώσοι μπάσουν τους  Τούρκους στην ευρασιατική ένωση που ετοιμάζουν, οι Τούρκοι μέσα σε μικρό σχετικό διάστημα θα γίνουν πάτρωνες όλων των τουρκογενών λαών, μαζί με τους Ουιγούρους στην Κίνα και τότε θα θελήσουν να δημιουργήσουν την δική της τουρκική ομοσπονδία, που θα ξεκινά από τα Βαλκάνια , θα φτάνει στον Καύκασο και θα καταλήγει στην Δυτική Κίνα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.