Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Χάκερ κρατούν «όμηρο» μια ολόκληρη πόλη - Στέλνουν τα mail με το... ταχυδρομείο - Οι δράστες ζητούν 100.000 δολάρια σε bitcoin


Ηλεκτρονική επίθεση από μια ομάδα χάκερ έχει δεχτεί εδώ και λίγο καιρό η Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ολόκληρη η
πόλη να βρίσκεται σε αδράνεια.

Σύμφωνα με το futurism.com, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εγκληματίες του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας ένα κακόβουλο λογισμικό ονόματι RobinHood, πήραν τον έλεγχο περίπου 10.000 υπολογιστών των κατοίκων της Βαλτιμόρης, χρησιμοποιώντας λογισμικό «ομηρείας». Οι χάκερ υποστήριξαν ότι δεν θα «ελευθερώσουν» τους υπολογιστές, εάν δεν λάβουν bitcoins αξίας 100.000 δολαρίων από την πόλη. Φυσικά, οι αρχές αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το συγκεκριμένο αίτημα.

Ωστόσο, επειδή η πόλη δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αναγκαστικά έπρεπε να θέσει μεγάλο μέρος του δικτύου «εκτός σύνδεσης».

Η επίθεση, όπως είναι λογικό, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς τόσο εκείνοι, όσο και οι υπηρεσίες δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα της χρήσης mail, χρησιμοποιείται το παραδοσιακό ταχυδρομείο ακόμα και για τις απλούστερες επικοινωνίες.

Αυτή τη στιγμή, κανένας στην Βαλτιμόρη δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, και σύμφωνα με τον δήμαρχο Bernard C. “Jack” Young, «αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο καιρό».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις