Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Κυκλοφόρησαν τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρών [εικόνες & βίντεο]

Τα νέα χαρτονομίσματα «είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ, στο ίδιο… χρώμα (πράσινο 100ευρω, κίτρινο το 200ευρω) κυκλοφορούν σήμερα Τρίτη. Είναι τα τελευταία
της σειράς «Ευρώπη» που τίθενται σε κυκλοφορία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα νέα χαρτονομίσματα «είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.
Εκ πρώτης όψεως, τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους. Ενώ έχουν το ίδιο μήκος με τα τωρινά, αλλά πλέον έχουν το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Τα χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ με το ίδιο ύψος θα είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές, σύμφωνα με την ΕΚΤ. Το μέγεθός τους θα είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και θα έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Θα είναι παράλληλα «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαρακτούν» σημείωσε ο Λελουέτ.
Τους προηγούμενους μήνες, η ΕΚΤ είχε βγάλει σειρά από οδηγίες και σε βίντεο για τα νέα χαρτονομίσματα.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις