Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μπιφτέκια με ντομάτα και τυριά (γκρατινέ)

Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο

Φρυγανιά τρμμένη 4 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι- πιπέρι - ρίγανη
Ξίδι 1 κουταλιά σούπας
Νερό 3 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Ντομάτες 6 φέτες χονδροκομμένες
Γραβιέρα 150 γρ τριμμένη
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 φορές από το μηχάνημα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα τυριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά να ανακατευτούν τα υλικά μας κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο (καλό είναι από το προηγούμενο βράδυ να ζυμώσουμε τον κιμά για να πάρει όλες τις μυρωδιές και τα αρώματα). Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε. Με ένα πινέλο λαδώνουμε λίγο και τα μπιφτέκια μας γύρω γύρω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτα, τριμμένη γραβιέρα και τέλος τριμμένο ρεγκάτο. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να πιάσουν μια ωραία κρούστα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.