Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ψήφους και η Αναγνωστοπούλου προαναγγέλλει επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν τις εκλογές

Επίσης η κυρία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κάμψει τις ενστάσεις της κοινωνίας.
Τις υποσχέσεις έχει επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και μετά το επίδομα που θα δώσει σε συνταξιούχους το οποίο
«βαφτίστηκε» ως 13η σύνταξη, η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στη Βουλή επιβεβαίωσε εμμέσως την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την επέκταση των χωρικών υδάτων πριν τις εθνικές εκλογές.


«Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός του έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο» ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον Γιώργο Κουμουτσάκο που κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα κατά την προεκλογική περίοδο.

Επίσης η κυρία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κάμψει τις ενστάσεις της κοινωνίας.

Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι την Πέμπτη 16 Μαϊου θα συνεδριάσουν στην Θεσσαλονίκη οι αρμόδιες επιτροπές για την εξέταση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων.

Κουμουτσάκος: Μην δεσμεύσετε τη χώρα με αποφάσεις για τα εθνικά θέματα
Να μην δεσμεύσει τη χώρα παίρνοντας αποφάσεις για μείζονα εθνικά θέματα κάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση σε αυτή την στιγμή της αποδρομής της  δεν μπορεί να προβεί σε αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα. Σε δεσμεύσεις, ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Η εθνική πολιτική δεν είναι πεδίο φθηνών εντυπωσιασμών» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην παρερμηνεύει τις προεκλογικές διαμάχες στην Ελλάδα διότι σε περίπτωση κρίσης θα είναι απέναντί της όλοι οι Έλληνες.

«Αν νομίζουν ότι οποιαδήποτε ένταση θα μας τρομάξει, τους λέμε ότι θα τρομάξουν οι ίδιοι από την δύναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι. Αυτή η ενότητα είναι πολύτιμη. Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε δυστυχώς με την υποδαύλιση του διχασμού για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη» είπε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος χαρακτήρισε την κυπριακή ΑΟΖ ως αμφισβητήσιμη περιοχή, έκανε λόγο για «μέγα ατόπημα και υιοθέτηση των απόψεων της Άγκυρας». « Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεκάθαρες και ουσιαστικές αντιδράσεις» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις