Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Οι βουλευτές ψηφίζουν ακόμη και για το ωράριο των φαρμακείων

Κώστας Τσαούσης
Προχθές το απόγευμα έλαβα από φαρμακείο  του οποίου είναι τακτικός πελάτης ένα μήνυμα στο κινητό μου. Με το μήνυμα αυτό ο ιδιοκτήτης του
φαρμακείου με ενημέρωνε για το νέο ωράριο λειτουργίας – από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και μέχρι τις 8 το βράδυ το Σάββατο.

Αλλά, από το μήνυμα συγκράτησα μια φράση: «Λόγω νομοθετικών αλλαγών». Ναι, σωστά διαβάσατε στην Ελλάδα του 2019 η Βουλή ορίζει με την ψήφο των μελών της το ωράριο των φαρμακείων ( ή για να είμαι περισσότερο ακριβής και το ωράριο των φαρμακείων).

Και από το σημείο αυτό αρχίζουν τα δύσκολα καθώς η ενασχόληση της Βουλής ( με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑplus) άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και επέτρεψε να έρθουν με ορμή στο προσκήνιο όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το επίπεδο της πολιτικής υποανάπτυξης του τόπου μας. Γιατί όψεις υποανάπτυξης είναι η ενιαία ασφαυκτική ρύθμιση του ωραρίου στα φαρμακεία και δεν ήταν η μόνη παρέμβαση… Χρειάζεται να θυμηθούμε τις παλαιοκομματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του στην αγορά των ταξί μέσα και από την συστηματική δίωξη μιας πρωτοποριακής υπηρεσίας όπως είναι το Beat;

Η κυβέρνηση Τσίπρα και από κοντά, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑplus δεν είναι μόνο ο εκφραστής της Ελλάδας των ολίγων αλλά και ο υπερασπιστής των συμφερόντων των συντεχνιών αλλά και των πιο οπισθοδρομικών δυνάμεων του τόπου ( βλέπε Θύμιος Λυμπερόπουλος).

Αλλά, ας μείνουμε για λίγο στη ρύθμιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο περιορισμός του ωραρίου και μάλιστα, η άρον άρον εφαρμογή του σηματοδοτεί δίχως άλλο την πλήρη υποχώρηση από την εδώ και μία οκταετία δειλή απόπειρα απελευθέρωσης του ωραρίου. Σύμφωνα με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η οποία δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα φαρμακεία –ακόμα και αυτά που επιλέγουν διευρυμένο ωράριο– πρέπει υποχρεωτικά να κλείνουν το αργότερο στις 9 το βράδυ τις καθημερινές και στις 8 το βράδυ το Σάββατο. Όλα τα φαρμακεία παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά την Κυριακή με την εξαίρεση όσων εφημερεύουν, των φαρμακείων στα αεροδρόμια και των φαρμακείων σε νησιωτικές περιοχές, τα οποία μπορούν να είναι ανοικτά και πέραν του κανονικού ωραρίου έπειτα από σχετική απόφαση των τοπικών αρχών.

Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση είναι ένα και μόνο: Το πώς η ίδια η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία θα πάψει να ασχολείται με τις λεπτομέρειες της λειτουργίας της αγοράς και θα κρατήσει το ενδιαφέρον της για τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη τσέπη και το πορτοφόλι των πολιτών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις