Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

EKTAKTO – Πεντάγωνο κατά Τραμπ: «Δεν εγκρίνουμε την “ομάδα εργασίας” για τους S-400»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σύγκρουση ανάμεσα σε Στρατηγούς και Ν. Τραμπ έχουμε σε εξέλιξη, καθώς πριν λίγο βγήκε ανακοίνωση από το Πεντάγωνο, το οποίο απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για S-400 και F-35.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ξεκάθαρα πως είναι κατά κατά της ίδρυσης ομάδας εργασίας για το S400.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ενέκρινε την πρόταση σχηματισμού επιτροπής ειδικών ανάμεσα στις δυο χώρες που θα ασχοληθεί με την εξέταση των τουρκικών επιχειρημάτων, περί του πως η προμήθεια των S-400 από την Τουρκία δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στα δυτικής προέλευσης οπλικά συστήματα, ειδικά στο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II.
Pentagon: "We continue robust discussions with our Turkish counterparts at all levels regarding the future of our mil-mil relationship, however we have been clear that purchasing the S-400 would create an unacceptable risk because its radar system could provide the..."(1/3)
19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ RUSSIA TODAY ΣΗΜΕΡΑ

Το Russia Today απελευθέρωσε βίντεο με δοκιμή πιθανόν και των πυραύλων που προορίζονται για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δείχνοντας έμμεσα και την αγωνία του Κρεμλίνου για αυτό το ζήτημα.    
sees no delay in delivery of Russia’s air defense systems

STORY: https://on.rt.com/9vhw 

VIDEO: Anti-aircraft S-400 systems tested in Russia
68 people are talking about this
Η Μόσχα όπως δείχνουν τα πράγματα έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να παραδώσει τους πυραύλους αυτούς στους Τούρκους, για τα δικά της συμφέροντα και επιδιώξεις.
Το βίντεο παρουσιάζει πέντε οχήματα πυραύλων S-400 κάπου σε πεδίο βολής της περιοχής  Αστραχάν στην Νότιο Ρωσία, όπου πραγματοποιήθηκε πιστοποίηση λειτουργίας των εν λόγω πυραυλικών συστημάτων, μέσα στα οποία λογικά θα ευρίσκονται και τα «τουρκικά» συστήματα, μιας και είναι να παραδοθούν το επόμενο 15νθημερο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR.
Κάθε σύστημα που εξέρχεται από το εργοστάσιο κατασκευής σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, δοκιμάζεται για την πιστοποίηση καλής λειτουργίας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ισχύει και για τους «τουρκικούς» S-400, που είναι προς παράδοση στην Άγκυρα με άγνωστο τρόπο σε άγνωστο χρόνο.   
Το όλο αυτό σενάριο συντείνει  και το μπαράζ δημοσιευμάτων τουρκικών ΜΜΕ και του Bloomberg, που «τσακώνονται» για το που θα τοποθετηθούν οι πρώτες συστοιχίες των πυραύλων αυτών.  
Εκτιμήσεις Ελλήνων ειδικών αναλυτών φέρουν μία τουλάχιστον συστοιχία να τοποθετείται στο πολυτελές Σαράι του σουλτάνου Ερντογάν, στα πρότυπα των ιρανικών S-300, όπου μία συστοιχία πυραύλων αυτού του τύπου βρίσκεται στο μέγαρο που διαβιεί ο Ιρανός πρόεδρος Ρουχανί, που φοβάται πάντα πιθανή επίθεση από αέρος από την δύση.
Η άλλη τουρκική συστοιχία εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί κάπου στην Μερσίνα, καλύπτοντας ταυτόχρονα  και το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου και την Κύπρο, στην οποία καταπλέει  και δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο.
«Η ισχύς της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο θα αυξηθεί δραματικά», αναφέρει με κρυφή χαρά ο τουρκικός τύπος σήμερα, μιας και δεν μπορεί να κρυφτεί με την παραλαβή σύντομα ενός τέτοιου πυραυλικού συστήματος που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις ΤΕΔ.
Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg , αναφέρει μάλιστα  ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται οι  S-400 στην Τουρκία και τόνισε ότι οι πύραυλοι θα αναπτυχθούν στη νότια ακτή.
Η παρουσία των πυραύλων αυτών έχουν σχέση με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ  η Τουρκία φέρεται να υποστηρίζει τις δραστηριότητες των πλοίων της στον τομέα της ενέργειας.

Ο Τούρκος ειδικός σε αμυντικά θέματα Abdullah Ağar, ανέφερε σχετικά με το θέμα αυτό ότι: «Οι S-400 είναι πιθανό να αναπτυχθούν στο Akkuyu. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να διασφαλιστεί  η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας πυρηνικού σταθμού».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις