Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πούτιν έστειλε εκτάκτως ΤΟΜΑ στη Λιβύη – Αιφνιδιαστική κλιμάκωση από τη Μόσχα – Σύγκρουση συμφερόντων με Ερντογάν

Με άγνωστο τρόπο μεταφοράς μέσω Καζακστάν, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έστειλε δεκάδες ρωσικά ΤΟΜΑ BTR-60PB και BRDM-2 στις
μονάδες πεζικού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαφτάρ που μάχεται την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Τις  τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια ποιοτική ενημέρωση, κατά την διάρκεια της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας και τεθωρακισμένα οχήματα Cougar στον τομέα της μάχης με τους φιλότουρκους Τζιχαντιστές της Μισράτα με έδρα την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Πρόκειται για πολύ χοντρό παιχνίδι ανάμεσα σε Πούτιν-Ερντογάν για την τύχη της Λιβύης, ότι και να δηλώνουν κάποιοι για την «λυκο-συμμαχία» τους, διότι εδώ μιλάμε για την χώρα με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.  
Οι μαχητές του στρατηγού Χαφτάρ λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα βαρύ εξοπλισμό από Ιορδανία, ΗΑΕ και Σ.Αραβία, όπου μετακινούνται μετά την σχετική εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή, για να εξουδετερώσουν τους Τζιχαντιστές και του Τούρκους μισθοφόρους.
Επίσης εμφανίστηκαν και τροχοφόρα ΤΟΜΑ από την Νότια Αφρική με νεώτερα μοντέλα και ειδικοί σημειώνουν ότι από την άποψη της προστασίας στο πεδίο της μάχης, τα οχήματα αυτά θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Ιδεολογικά ευθυγραμμισμένος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Ερντογάν προσπάθησε ανεπιτυχώς κατά τη διάρκεια της αραβικής άνοιξης το 2011, να οικοδομήσει μια σφαίρα επιρροής, μουσουλμανικών ενώσεων στην Αίγυπτο και αλλού.
Ο ίδιος επέτρεψε στους τζιχαντιστές να πλημμυρίσουν τη Συρία και τους πρόσφυγες να καταφύγουν στην Ευρώπη.
Επιτέθηκε στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία και μάλιστα απείλησε τη ζωή Αμερικανών στρατιωτών που πολεμούσαν μαζί τους εναντίον του ISIS.
Η πάλη για την επιρροή Ρώσων και Τούρκων στην Λιβύη είναι τεράστια, διότι τα ενεργειακά μεγέθη είναι και αυτά πολλαπλάσια σε σχέση με την Συρία στην οποία οι Τούρκοι κατέχουν έδαφος με την εποπτεία των ενόπλων τους δυνάμεων.
Εκτιμάται ότι η Λιβύη αποτελεί ήδη το πεδίο σύγκρουσης πολλών και διαφορετικής εμβέλειας δυνάμεων, οι οποίες κονταροχτυπιούνται για την απόκτηση επιρροής στην χώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι  σε πρόσφατο άρθρο μας παρουσιάσαμε βίντεο με την άφιξη στο τουρκοκρατούμενο στο λιμάνι της Misrata στην Λιβύη, δεκάδων τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων MRAP Kirpi, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας, οι οποίες ευρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού» και για άλλους λόγους.
Η καταγραφή προσώπων αφήνει ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας ότι αυτές οι παραδόσεις είναι πρόσφατες, αναφέρει η σχετική είδηση.
Η Τουρκία έχει εμπλακεί στην Λιβύη με την αποστολή οπλικών συστημάτων και μισθοφόρων της περιβόητης οργάνωσης SADAT, σε ευθεία σύγκρουση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και την Μόσχα που στηρίζει το Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ.
Εδώ ένα ερώτημα μόνο υπάρχει. Θα επιτρέψει ο Πούτιν στον Ερντογάν να αποκτήσει έδαφος και δικαιώματα στην Λιβύη ή θα έχουμε σε συνάρτηση με τους S-400 μια πιθανή σύγκρουση;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.