Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Η Άγκυρα απειλεί Ελλάδα-Κύπρο: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο στην Α. Μεσόγειο» – Δείτε βίντεο

Eκτός ελέγχου βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα, καθώς πλέον η Άγκυρα φθάνει στο σημείο να μιλάει και για σύγκρουση στην Α, Μεσόγειο!

Στην εκτίμηση ότι η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου προέβη ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (ΑΚΡ), Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, βρίσκονται εκεί τα πλοία όλου του κόσμου. Έχουν φτάσει πολεμικά πλοία. Τα νερά έχουν ζεσταθεί. Η έκφραση ‘ζεσταθεί’ μάλιστα δεν αρκεί, έχουν αρχίσει και βράζουν.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο, όπου γίνονται έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Δείτε το βίντεο:


Όλα αυτά, την στιγμή που στην Ελλάδα, το γνωστό γεωπολιτικό ινστιτούτο Foreign Policy προειδοποιεί περί πιθανής πολεμικής σύγκρουσης στην Κύπρο, ανάμεσα σε Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία με κορύφωση τον Φθινόπωρο, ενώ εμπλέκει και την Ελλάδα σε πολεμικά σενάρια στο Αιγαίο, λόγω της απίστευτα τρομερής κατάστασης εντός της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα αναφέρει ότι οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει πιθανό επεισόδιο, με Ελλάδα και Κύπρο, τύπου Ιμίων για να μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.    
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το ελληνικό ΠΝ προετοιμάζεται για την άσκηση «Καταιγίδα» στο Αιγαίο ενώ μονάδες επιφανείας και υποβρύχια μας, έχουν ακροβολιστεί στο ελληνικό Αρχιπέλαγος παρακολουθώντας κάθε κίνηση του τουρκικού ΠΝ.
Τα ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν λάβει θέσεις αποτροπής απέναντι στις όποιες σχεδιαζόμενες τουρκικές προκλήσεις, και θα μείνουν στο Αιγαίο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Το διεθνές γεωπολιτικό ινστιτούτο από την άλλη πλευρά αναφέρει ότι: όταν ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 12 Μαΐου ότι η χώρα του θα στείλει σύντομα ένα πλωτό γεωτρύπανο για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, σε μια περιοχή που θεωρείται ότι ανήκει στην Κύπρο, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα για μια «έκρηξη» στις θαλάσσιες και εδαφικές διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η περιοδική κατάσταση των εντάσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν πάντα μέρος της στρατηγικής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή της πέρα ​​από την απλή εθνικιστική της ρητορική.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις