Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βενεζουέλα: Εξέγερση σε φυλακή με 29 νεκρούς κρατούμενους - 19 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν

Τουλάχιστον 29 νεκροί και 19 τραυματίες σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε φυλακή μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη δυτική πόλη Ακαρίγια της Βενεζουέλας.
Τουλάχιστον 29 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 19 αστυνομικοί
τραυματίστηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε φυλακή μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη δυτική πόλη Ακαρίγια, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Όσκαρ Βαρέλο, επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας για την πολιτεία Πορτουγκέσα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων περιστατικών.


Η βία ξέσπασε όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (FAES) προσπάθησαν να σταματήσουν ένα «μαζικό» ξέσπασμα που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τον επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας Portuguesa.

Η συγκεκριμένη φυλακή στην Aκαρίγια, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 250 ανθρώπους, αλλά σήμερα έχει περίπου 540 κρατούμενους, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, η Una Ventana a la Libertad, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αξιωματικοί προσπάθησαν να διασώσουν τους επισκέπτες που κρατούνταν ως όμηροι από τους κρατούμενους την Πέμπτη.

Η Βενεζουέλα έχει βιώσει αρκετές βίαιες συγκρούσεις στις φυλακές τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο του 2018, 68 κρατούμενοι πέθαναν σε πυρκαγιά σε φυλακή της αστυνομίας.

Τον Αύγουστο του 2017, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε μια εξέγερση σε φυλακή στη νότια Βενεζουέλα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.