Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» για παράνομους μετανάστες προωθεί η Φινλανδία

Ένας αριθμός παράνομων μεταναστών, αψηφούν την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου από την Φινλανδία και ακόμη και οι κανονισμοί για τις απελάσεις εκτιμάται πως κυμαίνονται σε ακρετές χιλιάδες.


Η Φινλανδία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά βραχιολάκια σε μετανάστες των οποίων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Εάν ψηφιστεί, η νομοθεσία θα αφορά γενικά τους μετανάστες, αλλά ειδικά εκείνους που έχουν λάβει αρνητική απάντηση στις αιτήσεις για χορήγηση ασύλου. Τα βραχιολάκια στην Φινλανδία ονομάζονται «ηλεκτρονικά δεσμά» και αποτελούν εναλλακτική, της φυσικής κράτησης παράνομων μεταναστών. Το βραχιολάκι είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται για άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα για το κοινό. Η νομοθεσία περί αλλοδαπών, περιέχει σειρά προϋποθέσεων για την κράτηση κάποιου, μεταξύ των οποίων τον κίνδυνο διαφυγής, την υποψία εγκλήματος ή την απειλή για την εθνική ασφάλεια. Με το βραχιολάκι τοποθετημένο, οι αρχές θα μπορούν να γνωρίζουν που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Ερωτηματικό παραμένει εάν οι προϋποθέσεις για τα «δεσμά», θα περιλαμβάνουν ακόμη και παιδιά ή ανηλίκους.

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του χρόνου, ο αριθμός των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» που βρίσκονται στην Φινλανδία παρότι έχει απορριφθεί το αίτημά τους, ανέρχονται σε 8.000 από 4.000. Οι ερευνητές επέρριψαν μέρος των ευθυνών στην κυβέρνηση, τους δήμους, τα αρμόδια υπουργεία και την αστυνομία, γιατί απέτυχαν να φέρουν με επιτυχία σε πέρας τις αποφάσεις για απέλαση.

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είναι κομμάτι της συζήτησης που έχει ανοίξει στην κυβέρνηση της Φινλανδίας μετά τις γενικές εκλογές που δεν ανέδειξαν έναν σαφή νικητή.
Την νομοθεσία για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προωθούν τα μεγάλα κόμματα της Φινλανδίας οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα Κέντρου. Τα μικρότερα κόμματα, όπως οι Πράσινοι, η Αριστερή Συμμαχία και το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα της Φινλανδίας, αναγκάστηκαν να την αποδεχθούν.

Η μετανάστευση είναι το ζήτημα που διχάζει περισσότερο στις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις. Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κέντρο, στηρίζουν μια σκληρή προσφυγική πολιτική, ενώ οι Πράσινοι, η Αριστερή Συμμαχία και το Σουηδικό Κόμμα τάσσονται υπέρ της αύξησης της παρούσας ποσόστωσης των 750 ατόμων. Θεωρείται πιθανό ότι οι ποσοστώσεις θα αυξηθούν από την μελλοντική κυβέρνηση, αλλά όχι τόσο πολύ όσο ζητούν τα μικρότερα κόμματα.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατώ, Άντι Ρίνε, που ηγείται των διαπραγματεύσεων και το σχηματισμό κυβέρνησης και φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα παρουσιαστεί.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.