Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

EKTAKTO – Aπάντηση Tουρκικού YΠΕΞ σε Τσίπρα: «Ελλάδα & Kύπρος κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως μέλη της E.E.»

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ανατολική Μεσόγειο έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως μέλη της Ε.Ε. Τα μηνύματα που δίνονται από την πλευρά μας στο πλέον ανώτατο επίπεδο είναι αρκετά σαφή. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση σε αυτό το θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυπριακού ΣΙΓΜΑ.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχυρή θέση με την υποστήριξη της Ε.Ε., ενώ απείλησε ότι αυτό θα έχει συνέπειες εάν παραβιαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή των Ελληνοκυπρίων».
Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.
«Ο Τσίπρας σημειώνοντας ότι πριν είχε πραγματοποιήσει μία τηλεφωνική συνομιλία με τον ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε στη συνέχεια ότι ‘συμφωνήσαμε σε κάποιες κινήσεις ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος πριν από τη Σύνοδο της Ε.Ε. Έτσι ώστε, αν επιβεβαιωθεί ότι πραγματοποιήθηκε γεώτρηση μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου, να ληφθούν κάποιες αποφάσεις ακόμη και εφαρμογή κυρώσεων’», μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Δείτε τα πρωινά πρωτοσέλιδα:
Χουριέτ
sait-1.jpg
Αντίδραση μέσω Ε.Ε. από Ελλάδα κατά Τουρκίας… Αίτημα σκάνδαλο
Γενί Ακίτ (εθνικιστική εφημερίδα)
tsipras-3.jpg
Τα λόγια του Ερντογάν φόβισαν την Αθήνα
Haber7 (ιστοσελίδα)
haber.jpg
Μετά τα λόγια του Ερντογάν, η Αθήνα κινητοποιήθηκε
Χουριέτ
tsipras-4.jpg


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις