Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Εγκαινίασαν το Ισλαμικό Τέμενος – Κ.Γαβρόγλου: «Είμαστε περήφανοι όπως με την Ακρόπολη, θα φτιάξω και νεκροταφείο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίξει επισήμως τις πύλες του για πρώτη φορά άνοιξε το Ισλαμικό Τέμενος των Αθηνών, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Η κυβέρνηση εγκαινίασε το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό χωρίς να όμως έχει αποπερατωθεί, προσβλέποντας, κατά πολλούς, σε ψήφους και από μουσουλμάνους.
«Φασούλι το φασούλι»!
Η τελετή εγκαινίασης του ναού στην περιοχή του Βοτανικού έγινε, όπως είχε προγραμματιστεί, με δεκάδες μουσουλμάνους της πρωτεύουσας αλλά και φορείς της Πολιτείας να παρίστανται.
Για την ολοκλήρωση των εργασιών δεν απομένουν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ την ίδια στιγμή η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έχει περατωθεί.
Το Τέμενος θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο.
«Το τέμενος κατασκευαστής αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τα έξοδα λειτουργίας του θα τα καταβάλει το ελληνικό κράτος. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εμποδίσει κάποιον να έρθει, ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη ως προς τη λειτουργία του τζαμιού. Η δημοκρατία μίλησε και η επιθυμία της έγινε επιτέλους πράξη. Η Αθήνα έχει επιτέλους έναν χώρο προσευχής για τους πολίτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους επισκέπτες μουσουλμάνους», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου και προσέθεσε:
«Ο ρατσισμός σήκωσε κεφάλι και προσπάθησε να επηρεάσει τους νέους. Οι φασίστες και οι ρατσιστές προσπάθησαν να στενέψουν τους ορίζοντες και να προβάλουν ένα μέλλον που χωρούν μόνο οι ίδιοι. Αυτή τη μάχη την έχασαν και στη Βουλή και την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν ξέχασε την ιστορία της.
Για την κυβέρνησή μας η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων αποτελεί τεράστιο πλούτο. Από τη στιγμή που είναι ένα δημόσιο τζάμι θα λειτουργήσει σαν δημόσιο. Εξασφαλίζει η διαφάνεια και η βιωσιμότητα του. Ελπίζουμε ότι η πρώτη προσευχή από τον ιμάμη θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
Στον ορίζοντα φαίνεται η Ακρόπολη, ένα από τα πολλά σύμβολα που κληρονομήσαμε. Από την μια πλευρά του τζαμιού υπάρχει η Ιερά Οδός που βάδιζαν οι αρχαίοι προσκυνητές για να πάνε στα Ελευσίνια μυστήρια. Εδώ στο κέντρο της πόλης και όχι κάπου απόμερα, επέλεξε η Ελληνική πολιτεία να χτίσει το τζάμι. Και αυτό είναι συμβολικό».
«Είμαστε περήφανοι. Προσπαθώ να σας χτίσω και νεκροταφείο», έλεγε ο κ. Γαβρόγλου στους μουσουλμάνους που βρέθηκαν εκεί!
Δείτε:
ΦΩΤΟ: eurokinissi
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις