Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

EKTAKTO: Mανιφέστο Νταβούτογλου KATA Ερντογάν – «H TOYPKIA οπισθοδρομεί» – Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε

Μανιφέστο κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν έχουμε από τον πρώην Τούρκο ΥΠΕΞ και Πρωθυπουργό Νταβούτογλου. Είναι ο άνθρωπος που έχει γράψει το βίβλιο για το λεγόμενο στρατηγικό βάθος της Τουρκίας.


‘Ενα βιβλίο το οποίο αποτύπωνε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Ο άνθρωπος που σχεδίαζε το μέλλον της Τουρκίας στη διπλωματία έχει περάσει πλέον στην αντεπίθεση, καθώς άσκησε και σήμερα σκληρή κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο.
Ο Νταβούτογλου κατηγορεί το ΑΚΡ και τον Ερντογάν για την στρατηγική που ακολούθησε στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης, ενώ στήνει στον τοίχο τον Τούρκο Πρόεδρο για την ψυχρότητα που τον διακατέχει, καθώς όπως αναφέρει σε συνέντευξή του, ο Σουλτάνος πλέον δεν ανέχεται καμία κριτική.
Επίσης ο Νταβούτογλου αναφέρει ότι χρειάζεται μια νέα αντίληψη, σύγχρονη στη πολιτική σκέψη, καθώς η Τουρκία οπισθοδρομεί, καθώς πλέον δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ταυτόχρονα η χώρα μπαίνει εσ έναν κυκεώνα εξελίξεων στα οικονομικά.
Ο Νταβούτογλου βέβαια δεν κάνει τυχαία αυτές τις δηλώσεις. Υπάρχει πλάνο, καθώς πολλοί πλέον συζητούν για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν και ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να ιδρύσουν το κεντροδεξιό κόμμα τους, αφού το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα του σε 17 χρόνια χάνοντας πέντε από τις πολυπληθέστερες επαρχίες της Τουρκίας.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Beşir Atalay, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Sadullah Ergin, ο πρώην επικεφαλής του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου Haşim Kılıç και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Φεχμί Κορού θα συμμετάσχουν επίσης σε μια επιτροπή που θα διαμορφώσει την πολιτική κατεύθυνση του νέου κόμματος, σύμφωνα με το Euronews.



Ο Μπαμπατζάν και η ομάδα του θέλουν επίσης να αποφύγουν να θεωρηθούν ότι προκαλούν διάσπαση και, ως εκ τούτου, θα κλείσουν τις πόρτες τους σε άλλα μέλη του AKP που έχουν παραμεληθεί από τον Ερντογάν και θα ήθελαν να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον Nagehan Alçı, έ αρθρογράφο στο κυβερνητικό ιστότοπο ειδήσεων Habertürk, η νέα πρωτοβουλία θα ονομάζεται “Κόμμα Ελευθερίας και Δικαίου”.
Ο Ertuğrul Günay, ένας φιλελεύθερος πολιτικός και ο πρώην υπουργός πολιτισμού του ΑΚΡ, θα συμμετάσχει επίσης στο κόμμα, σύμφωνα με τον Artı Gerçek.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις