Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα «ξέχασε» να ζητήσει την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ - ΣΤΟΥΣ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ» ΕΜΕΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Θυμάστε τις υποσχέσεις του οικονομικού επιτελείου, ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα, θα ζητήσουν την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ- που έχει και πολύ υψηλό επιτόκιο- ώστε να απαλλαγούν από τα δεσμά του Ταμείου;
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα κάνει στο εξωτερικό.


Θυμάστε τις υποσχέσεις του οικονομικού επιτελείου, ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα, θα ζητήσουν την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ ώστε να απαλλαγούν από τα δεσμά του Ταμείου;

Τελικά η Ελλάδα είτε ξέχασε να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα ή άλλαξε τακτική χωρίς βέβαια να το πει ποτέ και να πάρει πίσω τους πανηγυρισμούς της για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά είχε στείλει έγγραφο αίτημα στον ESM, αλλά μας το γύρισαν πίσω, αφού δεν είχαμε τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έπρεπε να υποβάλουμε επίσημο αίτημα, προκειμένου να συμπεριληφθεί το θέμα στην ατζέντα του Eurogroup, έτσι ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις.

Οπως ενημέρωσε νωρίτερα αξιωματούχος της Ε.Ε. τους δημοσιογράφους,  η Ελλάδα δεν υπέβαλε ποτέ επίσημο αίτημα αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και συνεπώς η υπόθεση με το Ταμείο «παραμένει σε εκκρεμότητα».

Πηγές στην Αθήνα σημείωναν επίσης, ότι με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την παροχολογία Τσίπρα, τυχόν ελληνικό αίτημα θα άνοιγε την συζήτηση για την πολιτική της κυβέρνησης, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρισκόταν απολογούμενος, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή για τις εκλογές στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις