Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Έτσι βρέθηκαν τα λεφτά της εγγύησης για την επίθεση στη Βουλή - Τι αναφέρει ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα

Για το πώς κατέβαλαν την εγγύηση των 30.000 ο ευρώ έκαστος, ώστε να μην προφυλακιστούν μετά την επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Βουλής γράφει στο Facebook ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας Ρουβίκωνας.


Ο Γ.Κ. αφού επιτίθεται σε αστυνομικούς και ΜΜΕ ευχαριστεί τους «συντρόφους» του από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Νέα Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Μάλτα, Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη, οι οποίοι έστειλαν χρήματα.


Επίσης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το ένα από τα δύο συλληφθέντα μέλη του Ρουβίκωνα έβαλε υποθήκη ένα ακίνητο, προκειμένου να λάβει δάνειο.

Η ανάρτηση:
Πριν κάποιες μέρες η ανακρίτρια μου όρισε εγγύηση 30.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να βρω εντός 15 ημερών. Είχε προηγηθεί η επιβολή εγγύησης στον σύντροφό Νίκο με το ίδιο ποσό. Οι δύο εγγυήσεις συνολικού ύψους 60.000 επιβλήθηκαν για την παρέμβαση της ομάδας στο κτίριο της Βουλής. Κακούργημα, εξήντα χιλιάρικα εγγυήσεις, παρών στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, επειδή έπεσαν μπογιές για όποιον δεν κατάλαβε. Προφανώς τους έκατσε στραβά ο εξευτελισμός των μέτρων ασφαλείας στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της χώρας.


Εγώ φυσικά "αναγνωρίστηκα" από ασφαλίτη της κρατικής ασφάλειας σε ένα βίντεο όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Μου έβαλαν και μένα λοιπόν τριάντα χιλιάδες ευρώ τα οποία με έκπληξη ενημερώθηκα από τα μίντια πως τα...πλήρωσα την ίδια μέρα "κασέρι". Λίγο δύσκολο βέβαια αφού εγω δεν είχα πάνω μου ούτε τριάντα ευρώ. Αλλά φυσικά αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα της δημοσιογραφίας ελάχιστα ενδιαφέρονται για την αλήθεια οπότε έγραψαν πως τα πλήρωσα και το αλαλάζον πλήθος από κάτω αναρωτιόταν "που τα βρήκε ο άπλυτος;;" και διάφορες άλλες χαζομάρες των διαφόρων καμένων του πληκτρολογίου.

Οπότε η μόνη πιθανότητα για να βρεθούν τα λεφτά ήταν η αλληλεγγύη του κόσμου. Ο συνηθισμένος τρόπος που μαζεύουμε χρήματα εδώ και δεκαετίες, βάζουν πλάτη οι φίλοι, οι αλληλέγγυοι και οι σύντροφοι. Μια ζωή έτσι πάει, δίνουμε και παίρνουμε λεφτά για να μην μπει κανένα παιδί δικό μας "μέσα".

Το να μην πλήρωνα και να έμπαινα φυλακή για κάποιο διάστημα δεν θα μου ήταν μεγάλο θέμα. Έχω πάει φυλακή (σε Κορυδαλλό Α' και Ε' πτέρυγα και στην πειθαρχική φυλακή στο Σταυράκι Ιωαννίνων). Και μάλιστα φυλακή με 6 κακουργήματα και τον 187Α και έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη κάποιων όπλων που βρέθηκαν τότε. Αλλά εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες. Αν ήμουν κανένας κουραδόμαγκας "επαναστάτης" των social media (αναφέρομαι σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους) θα είχα περιθώριο προσωπικών κινήσεων. Βέβαια αν ήμουν τέτοιος (κουραδόμαγκας των social) δε νομίζω να ήθελε και κανείς να με βάλει φυλακή οπότε δεν θα είχα και το δίλημμα..

Για να μην κουράζω άλλο, τα λεφτά μαζεύτηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντρόφους, φίλους και αλληλέγγυους που βοήθησαν. Συγκεκριμένα αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αλληλέγγυους από: Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Νέα Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα.
Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη.

8 Ιούλη πάλι εδώ θα είμαστε για τις μάχες που έρχονται. Ελπίζω να μην απογοητεύσουμε κανέναν..

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Γ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις