Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Στην αντεπίθεση ο LNA: Σφυροκόπημα τουρκικού αεροσκάφους στην Τρίπολη της Λιβύης – Τραμπ καλεί Χαφτάρ στις ΗΠΑ!

Tο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, για την παρουσία τουρκικού αεροσκάφους τελικά στην Λιβύη σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των
δυνάμεων του LNA του στρατηγού Χαφτάρ, τον οποίο κάλεσε παρεμπιπτόντως στον Λευκό Οίκο ο Ν.Τραμπ, αλλάζοντας ολόκληρη την γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής εις βάρος του Ερντογάν που στηρίζει τους τζιχαντιστές στην Τρίπολη.  

Ο LNA αργά την Πέμπτη επιτέθηκε στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου, στοχεύοντας σε τουρκικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε η πολιτοφυλακή του Χαφτάρ χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες περαιτέρω πληροφορίες.
Το τουρκικό αεροσκάφος δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί προς το παρόν τι τύπος ήταν, αν δηλαδή πρόκειται μεταγωγικό ή μαχητικό ή οτιδήποτε άλλο, πάντως η παρουσία του επιβεβαιώθηκε  από διεθνή ΜΜΕ.


View image on TwitterView image on Twitter

: For 2nd night, the Air Force's Wing Loong II MALE armed drones supporting National Army () carried-out airstrike at airport, . They targeted a weapon shipment which was transferred from to for 's Islamists militias.

37 people are talking about this
Οι δυνάμεις του Χαφτάρ  πραγματοποίησαν το βράδυ και νέα αεροπορική επιδρομή  στο στρατιωτικό τμήμα του αερολιμένα της πρωτεύουσας της Λιβύης, ανέφερε ανακοίνωση του LNA .
Η επιδρομή στο αεροδρόμιο της Τρίπολης υλοποιήθηκε από εξοπλισμένα με πυραύλους μη επανδρωμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής Wing Loong II, για λογαριασμό του Libya National Army (LNA), υλοποιώντας επίθεση κατά του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Τα UCAV είχαν στόχο μεγάλα φορτία με όπλα που είχαν μεταφερθεί από την Τουρκία στην Λιβύη για λογαριασμό των τζιχαντιστών του GNA.
Η δύναμη του Εθνικού Στρατού του Χ.Χαφτάρ, η οποία ελέγχει την ανατολική Λιβύη, προελαύνει συνεχώς στην πρωτεύουσα που κατέχει  η κυβέρνηση της Τρίπολης ( για όσους αναρωτιούνται το όνομα της  πόλης είναι ελληνικό από Έλληνες αποίκους), με συνεχείς επιθέσεις στα νότια προάστια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί τζιχαντιστές αποσύρονται από την Λιβύη και μεταβαίνουν  από την Τρίπολη στην Μάλτα και από εκεί στην Ευρώπη και το ΗΒ, σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό όπως είναι φυσικό στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ.   
Οι δυνάμεις του LNA, υποστηρίζονται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες  κατηγορούν την Τουρκία ότι υποστηρίζει σθεναρά με φορτία όπλων, προσωπικό και Τούρκους εν ενεργεία αξιωματικούς, την κυβέρνηση της Τρίπολης και τις δυνάμεις της.

Η Άγκυρα έχει στρατιωτική παρουσία σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Σουδάν, Σομαλία, και Α.Μεσόγειο κάτι που αποτελεί ενδεικτικό των μεγαλόπνοων προθέσεων της τουρκικής ηγεσίας του Ερντογάν, για την πιθανή αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του περιβόητου εθνικού όρκου.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις