Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από σεντόνια, στρώματα, χαλιά και ρούχα

Λεκέδες από αίμα : Πως να τους αφαιρέσετε από το στρώμα, τα χαλιά, τα ρούχα. Οι κηλίδες αίματος είναι πραγματικά αμφίβολο αν μπορούν να αφαιρεθούν από τη στιγμή που θα γίνουν.
Ο καθαρισμός τους, πριν το προϊόν να πλυθεί και να στεγνώσει είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να αφαιρέσετε το αποξηραμένο αίμα από τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα σας. Αυτοί οι απλοί βασικοί μέθοδοι, μπορούν να καταπολεμήσουν τους λεκέδες αίματος αποτελεσματικά και να κάνουν τα ρούχα σας αλλά και τα κλινοσκεπάσματά σας να λάμψουν. Ακόμη και αν θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα πιο αγαπημένα τζιν σας ή ένα φανταχτερό φόρεμα από μετάξι.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος (φρέσκο αίμα)

1.) Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος. Αυτός είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να αφαιρέσετε αμέσως το αίμα. Σε περίπτωση που ο λεκέ σας είναι σε ένα χαλί,στο στρώμα, ή σε βαριά έπιπλα τα οποία δεν πρόκειται να έχουν εμποτιστεί με αυτό, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το λεκέ. Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό – καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει το αίμα να μείνει πάνω στο ύφασμα.

2.) Χρησιμοποιήστε οξυζενέ

Δοκιμάστε το οξυζενε για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος. Αυτό λειτουργεί μόνο με υγρό αίμα. Πριν από την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το οξυζενε, δείτε αν το ύφασμα το επιτρέπει, διαφορετικά μπορείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι λεκέδες στο ύφασμά σας. Γι ‘αυτό να έχετε στο μυαλό σας πρώτα να κάνετε δοκιμή , σε ένα μικρό τμήμα του υφάσματος, σε μια μικρή, δυσδιάκριτη κηλίδα στο λεκιασμένο σημείο. Τοοξυζενε μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να αφαιρέσει τους λεκέδες αίματος από πορώδεις επιφάνειες όπως είναι το σκυρόδεμα.
Ρίχνουμε το οξυζενε στο λεκέ. Αποδυναμώστε τη δράση του υπεροξείδιο του υδρογόνου προσθέτοντας μισό νερό, προκειμένου μην προκαλέσετε βλάβη στα υφάσματά σας. Προσέξτε να μην ρίξετε το σπρέι εκτός της περιοχής του λεκέ.
Ανανεώστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου, μερικές φορές, προκειμένου η μετριοπαθής χημική δράση και ο αφρός του να παραμείνουν σταθερά.
Σκουπίστε τον αφρό χρησιμοποιώντας ένα πανί και ρίξτε πάλι υπεροξειδίου του υδρογόνου έως ότου ο λεκές να έχει φύγει ή σε μεγάλο βαθμό να μην φαίνεται.
Πλύνετε το λεκιασμένο ύφασμα με κρύο νερό χρησιμοποιώντας συνήθως σαπούνι ή απορρυπαντικό.
Μπορείτε επίσης να βάλετε ολόκληρο το ρούχο σε ένα μπολ με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Δώστε του μια ευκαιρία να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Βγάλτε το ρούχο σας από το υπεροξείδιο του υδρογόνου και ξεπλύντε το με κρύο νερό.

3.) Χρησιμοποιείστε αλάτι και νερό

Χρησιμοποιήστε αλάτι και το νερό για ευαίσθητα υφάσματα. Όσο γρηγορότερα τα χρησιμοποιήσετε στο λεκέ τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιώντας μια πάστα από αλάτι και νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τους λεκέδες αίματος από τα στοιχεία που δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, όπως τα στρώματα.
Ξεπλύνετε το λεκέ κάτω από κρύο νερό. Βάλτε το ύφασμα κάτω από τη βρύση και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει μέσα από αυτό. Θα έχετε τη δυνατότητα να ξεπλύνετε το αίμα κατά μήκος αυτών των γραμμών. Στη περίπτωση που ο λεκέ σας είναι σε ένα χαλί ή ένα κομμάτι βαρέων επίπλων, ανακατεύουμε λίγο πάγο και νερό σε ένα μπολ ή σε μια λεκάνη και περνάμε με αυτά τη λεκιασμένη περιοχή και στη συνέχεια στεγνώστε το λεκέ με μια πετσέτα πιάτων ή ένα σφουγγάρι.
Τρίψτε το ύφασμα μαζί κάτω από το νερό και αν θέλετε να απομακρύνετε μια μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ.
Ανακατέψτε λίγο νερό με αλάτι για να κάνετε μια πάστα. Θέλετε να κορεστεί ο λεκές με το αλάτι, έτσι ώστε η ποσότητα της πάστας που θα χρειαστείτε να ταιριάζει με το λεκέ σας.
Τρίψτε το αλάτι και τη πάστα νερού στη λεκιασμένη περιοχή. Η τραχύτητα του αλατιού και στεγνωτικές του ιδιότητες θα χαλαρώσουν τον υπόλοιπο λεκέ αίματος και θα τον τραβήξουν έξω από τις ίνες.
Ξεπλύνετε το αλάτι με πάρα πολύ κρύο νερό. Διασταυρώστε εάν η χρωστική ουσία έχει φύγει.
Στο σημείο όπου ο λεκές έχει φύγει ή δεν μπορείτε να απομακρύνετε ένα μεγαλύτερο ποσό από αυτόν, βάλτε το ύφασμα σε ένα συνηθισμένο κύκλο πλυσίματος με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.

4.) Δοκιμάστε να σαπουνίσετε το λεκέ

Δοκιμάστε να σαπουνίσετε το λεκέ σε περίπτωση που είστε έξω σε μια δημόσια τουαλέτα για να καθαρίσετε το λεκέ. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχετε σε ετοιμότητα αλάτι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η μέθοδος είναι όπως η μέθοδος του αλατιού, ωστόσο, αντίτο αλάτι, τρίβετε σαπούνι ή σαμπουάν απευθείας στο λεκέ. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για χαλιά, στρώματα ή έπιπλα είναι καλό να μην χρησιμοποιήσετε ένα πλεόνασμα σαπουνιού, καθώς είναι δύσκολο μετά να το ξεπλύνετε.
Μουλιάστε το λεκέ σε κρύο νερό.
Τρίψτε μια άφθονη ποσότητα σαπουνιού ή σαμπουάν πάνω στο λεκέ.
Τρίψτε την περιοχή σκληρά σφίγγοντας και τα 2 χέρια σας μαζί για να αντιμετωπίσετε το λεκέ.
Κάντε αρκετή σαπουνάδα. Βάλτε και άλλο νερό εάν είναι απαραίτητο.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε έως ότου ο λεκές και η σαπουνάδα να έχουν φύγει. Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Το ζεστό νερό έχει να αντίθετα αποτελέσματα.

5.) Χρησιμοποιήστε αμμωνία

Δοκιμάστε αμμωνία για ακραίους λεκέδες. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και ρίξτε το σε πιο επίμονους λεκέδες. Στο σημείο όπου, ο λεκές έχει φύγει, ξεπλύνετε με πιο κρύο νερό. Αποφύγετε τη χρήση αμμωνίας σε μάλλινα ή μεταξωτά σεντόνια.
Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος (Dry Blood)

6.) Χρησιμοποιήστε Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται καλύτερα σε υφάσματα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή που πλένονται στο χέρι. Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για χαλιά ή έπιπλα, διατρέχετε τον κίνδυνο, του αρώματος της οδοντόκρεμας καθώς αυτό πάντα διαπερνά το ύφασμα.
Εφαρμόστε οδοντόπαστα στην αιματοβαμμένη περιοχή. Αφήστε την οδοντόκρεμα να στεγνώσει.
Ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με κρύο νερό. Πλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με σαπούνι και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Επαναλάβετε εάν ο λεκές δεν έχει φύγει.

7.) Χρησιμοποιήστε Σάλιο

Χρησιμοποιήστε το σάλιο για να καθαρίσετε τα ευαίσθητα υφάσματα. Αξιοποιώντας το σάλιο μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος, επειδή το σάλιο είναι εμπλουτισμένο με ένζυμα που βοηθούν στην πέψη των τροφών επιπλέον διασπά τις πρωτεΐνες στο αίμα, όπου αυτές οι πρωτεΐνες είναι που κάνουν το αίμα τόσο δύσκολο να καθαριστεί. Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μικρές κηλίδες.
Συγκεντρώστε σάλιο και βάλτε το στη περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε.
Τρίψτε τους λεκέδες. Ξεπλύνετε με νερό.

Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος

9.) Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος από ξύλινα πατώματα

Αφαιρέστε τις κηλίδες του αίματος από τα πατώματα σκληρού ξύλου. Το κερί, η ουρεθάνη, και η πολυουρεθάνη εξασφαλίζουν το πάτωμα με το σκληρό ξύλο από την υγρασία, τη φθορά και γενικότερα από τους λεκέδες. Μεγάλο μέρος του αίματος μπορεί να σκουπιστεί μακριά με ένα πανί και νερό ή ένα κοινό καθαριστικό οικιακής χρήσης.

10.) Αφαιρέστε λεκέδες αίματος από τα σατέν σεντόνια

Αφαιρέστε το αίμα από τα σατέν σεντόνια. Το σατέν είναι ένα λεπτό ύφασμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή. Αξιοποιώντας τους λεπτούς παράγοντες απομάκρυνσης όπως το αλάτι και το κρύο νερό, μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος, ιδιαίτερα αν το αίμα είναι ακόμα νωπό.

11.) Αφαιρέστε λεκέδες αίματος από το στρώμα

Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος από ένα στρώμα. Τα στρώματα δεν μπορούν να μπουν για πλύσιμο Η χρήση μιας πάστας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε το λεκέ αίματος, δεδομένου ότι δεν θέλετε ένα υπερβολικό ποσό υγρασίας να βρίσκετε στο στρώμα σας.

12.) Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος από το χαλί

Υπάρχουν μερικές μεθόδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από ένα χαλί. Προτείνουμε να έχετε χρησιμοποιήσει τους «ευγενέστερους» μεθόδους πρώτα (μέθοδος του νερού) και στη συνέχεια να προχωρήσετε με τις «ισχυρότερες» μεθόδους απομάκρυνσης για τους επίμονους λεκέδες αίματος.

13.) Αφαιρέστε λεκέδες αίματος από σκυρόδεμα

Το σκυρόδεμα είναι πορώδης, ώστε το αίμα έχει την τάση να διεισδύει βαθύτερα σε αυτό, γεγονός που το καθιστά δύσκολο να αφαιρεθεί. Μοναδική θεραπεία, όπως είναι η χημική μέθοδος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αφαιρέσετε του λεκέδες αίματος από σκυρόδεμα.

14.) Καταργήστε τις κηλίδες αίματος, από το τζιν

Το κρύο νερό είναι ένας λειτουργικός τρόπος για να αφαιρέσετε τους φρέσκους λεκέδες αίματος από το τζιν, ενώ από την άλλη πλευρά οι αποξηραμένοι λεκέδες αίματος μπορεί να αφαιρεθούν με τη χρήση κοινών οικιακών προϊόντων όπως το αλάτι, την αμμωνία και την μαγειρική σόδα.

15.) Καταργήστε τις κηλίδες αίματος από τα μεταξωτά υφάσματα

Χρησιμοποιείστε τους πιο ευγενικούς παράγοντες απομάκρυνσης όπως είναι το αλάτι, το σαπούνι πιάτων το σαπούνισμα και το σάλιο, όταν πρόκειται για υφάσματα από μετάξι. Αποφύγετε τη χρήση αμμωνίας ή χημικών καθαριστικών, καθώς με αυτά θα μπορούσε να καταστραφεί το ύφασμα.
Άλλες Χρήσιμες Συμβουλές για να αφαιρέσει τους λεκέδες αίματος:
Όσο πιο γρήγορα αντιδράσετε σε ένα λεκέ αίματος τόσα περισσότερα μπορείτε να κάνετε.
Για επίμονους λεκέδες στα ανθεκτικά υφάσματα, βάλτε απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Σε εκείνο το σημείο πλύνετε με απορρυπαντικό και κρύο νερό. Αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει πιο εύκολα το λεκέ . Όσο πιο γρήγορα πραγματοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, τόσο το καλύτερο (το καλύτερο είναι να το κάνετε αυτό πριν στεγνώσει). Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό προκειμένου να κάνετε το λεκέ να μουλιάσει.
Εκτός από το υπεροξείδιο, και το σαπούνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα. Μουλιάστε το σημείο στη σόδα για 30 λεπτά. Καμιά φορά, θα παρατηρήσετε ότι ο λεκές δεν αφαιρείται τελείως, αλλά μετατρέπεται σε ανοιχτό κίτρινο. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαρκαδόρο απομάκρυνσης λεκέδων προκειμένου να καθαρίσετε το κίτρινο λεκέ.
Ο καλύτερος τρόπος για να αναγνωρίσετε αν ο λεκές μπορεί να αφαιρεθεί είναι το να παρατηρήσετε αν το λεκιασμένο ύφασμα φαίνεται ξηρό .
Για σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες, είναι πιο παραγωγικό να βάλετε στο σημείο του αίματος ένα μείγμα χλωρίνης 10% και μετά από αυτό να σκουπίστε το λεκέ. Το σημείο θα καθαρίσει και θα απολυμανθεί ταυτόχρονα.
Το υπεροξείδιο λειτουργεί σε όλες τις κηλίδες αίματος, ακόμη και στα βαριά έπιπλα.

Προειδοποιήσεις / Προφυλάξεις για την αφαίρεση αίματος

Δεν χρησιμοποιούμε ζεστό ή καυτό νερό, διότι θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν θέλετε να πλύνετε το ρούχο σας με ζεστό νερό, αφαιρέστε προσεκτικά το λεκέ με κρύο νερό πρώτα.
Πάντοτε να να πλένετε εσείς τις κηλίδες του αίματός σας. Αν χειριστεί άλλος αυτές τις κηλίδες, τον βάζετε σε κίνδυνο ασθενειών του αίματος που μεταδίδονται, για παράδειγμα, του ιού HIV, της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C.
Αποφύγετε την επαφή με το αίμα κάποιου άλλου ατόμου, και πλύνετε πάντα τα χέρια σας πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι μετά την επαφή με αίμα.
Ποτέ μην αναμειγνύεται αμμωνία και χλωρίνη με χλώριο, καθώς θα επιφέρει επικίνδυνα αέρια.
Μην εισπνέετε την αμμωνία, καθώς είναι επικίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις