Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο συριακός στρατός «σφυροκοπά» Τούρκους: Τουλάχιστον ένα νεκρός & πολλοί τραυματίες – Βομβαρδίζουν ασταμάτητα οι Σύριοι

Ρωσικά, τουρκικά και συριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από χθες αργά το βράδυ, συριακοί όλμοι έριξαν τουλάχιστον 18 βλήματα σε θέσεις των
τουρκικών δυνάμεων, καθώς ο συριακός στρατός προελαύνει στην πόλη Sheir Magher στην βορειοδυτική Hama, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει προς το παρόν ένας νεκρός Τούρκος στρατιώτης και πολλοί τραυματίες.

Ο βομβαρδισμός των Σύρων συνεχίζεται και σήμερα το πρωί, ενώ οι Τούρκοι έστειλαν εσπευσμένα ενισχύσεις στα σύνορα με την Συρία, δείγμα ότι πιθανόν κάτι ετοιμάζουν.


Suriye’ye askeri sevkiyat bugun de devam etti.

Cobanbey Sınır Kapisi uzerinden Suriye’ye giris yapan arac ve birliklerimiz, Firat Kalkani ve Zeytin Dali harekatlarinda kontrol altina aldigimiz alanlardaki askeri us bolgelerinde gorev yapacak.

69 people are talking about this
Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ένας στρατιώτης του τουρκικού στρατού σκοτώθηκε και μερικοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε τις θέσεις τους.
Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν άλλη μια φορά επίθεση από όλμους του συριακού στρατού, οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν αιφνιδιαστικά στην περιοχή Sheir Magher.
Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή στην βορειοδυτική Χάμα, ο συριακός στρατός με βολές όλμων και πυροβολικού προς την Sheir Magher, προκάλεσε πανικό στις τουρκικές δυνάμεις.

Ο στρατός του Άσαντ έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα, καθώς οι εχθροπραξίες στη βορειοδυτική πόλη Hama ενδέχεται να κλιμακωθούν εάν ο τουρκικός στρατός αποφασίσει να απαντήσει άμεσα με στρατιωτική δύναμη.
Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έχει δεσμευθεί να αντιδράσει σε αυτές τις επιθέσεις, αλλά αν η Άγκυρα αποφασίσει να το πράξει, πιθανόν θα επιλέξει να χτυπήσει περιοχή στην οποία δεν θα υπάρχει ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό.
Επίσης τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εισέβαλαν στον συριακό εναέριο χώρο και πετούν συνεχώς πάνω από το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και νότια του Ιντλίμπ, με τις δύο περιοχές να ελέγχονται προς το παρόν από τζιχαντιστές.
Επίσης λίγο μετά ελικόπτερα S-70 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εισήλθαν και αυτά στον εναέριο χώρο της Συρίας για να βοηθήσουν στην εκκένωση των τραυματιών, ενώ τοπικές πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν κάτω από καταιγισμό πυρών από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
Η κατάσταση φέρεται να είναι κρίσιμη ενώ ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ έχει ήδη επιβεβαιώσει το θάνατο ενός στρατιώτη.
Προβλέψεις και αναλύσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών δεν μπορούν να γίνουν αυτήν την δεδομένη στιγμή, διότι η κατάσταση φέρεται να έχει εκτραχυνθεί.
Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο είναι ότι πολύ απλά, ο Άσαντ και ο συριακός στρατός θέλουν να τελειώνουν με τις τουρκικές δυνάμεις που κατέχουν συριακό έδαφος, ενώ πρώτα θέλουν να εξαλείψουν κάθε εστία αντίστασης των τζιχαντιστών από την χώρα.
Αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια έχουν την Ρωσία που εγκρίνει και προωθεί αυτήν την πολιτική στην περιοχή.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι όλα αυτά έγιναν ενώ ο Ερντογάν συναντιόνταν με τον Τραμπ στην Οσάκα της Ιαπωνίας, καθώς μια αμφιλεγόμενη ως προς τις σχέσεις τους φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, δείχνοντας τους δύο προέδρους σε μια στιγμή… σιγουριάς.

Αναμένονται σφοδρές εξελίξεις τις επόμενες ώρες σύμφωνα με πολλούς ειδικούς εμπειρογνώμονες στην Συρία και όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται να είναι ανοικτά.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις