Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Θρυλική επιστροφή του Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και αποθέωση (vid)

Ντελίριο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην περιοχή που ανδρώθηκε
Πριν από δεκαπέντε χρόνια, σε δύο μπασκέτες και ένα παρκέ απο τσιμέντο επί
της οδού Δυρραχίου στα Σεπόλια, δεκάδες παιδιά έριχναν σουτάκια με όνειρο κάποια ημέρα να παίξουν στα σαλόνια της Α1. Ανάμεσά τους και ο μικρός Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Νιγηρία και ξόδευε ατελείωτες ώρες στην προπόνηση. Το ακατέργαστο ταλέντο του δεν έγινε, ωστόσο, διακριτό από τους προπονητές της τοπικής ομάδας με αποτέλεσμα να βλέπει από τη μεταλλική εξέδρα τους αγώνες της.


Σήμερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο γήπεδο του Τρίτωνα όχι για να προπονηθεί αλλά για να τιμήσει και να τιμηθεί από τη γειτονιά που μεγάλωσε. Αυτή τη φορά ως ο MVP της Regular Season του NBA. Μαζί του, χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν τη γειτονιά των Σεπολίων προκειμένου να δουν από κοντά τον Έλληνα σταρ και να παρακολουθήσουν το τουρνουά AntetokounBros. Ένα event που καλύπτεται από δεκάδες διεθνή, τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία μεταφέρουν εικόνα από το γήπεδο που ξεκίνησε την καριέρά του ο Greek Freak.

Το ethnos.gr βρέθηκε στα Σεπόλια και μίλησε με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον Ελληνα σταρ από την εποχή που έριχνε σουτάκια στο σκοτάδι, μόνος του με μια μπασκέτα. Ο κ. Γιάννης και η κ. Καίτη έχουν το καφέ απέναντι από το γήπεδο του Τρίτωνα. Σε αυτό, ο Γιάννης ο Θανάσης και ο Φράνσις συνήθιζαν να παίρνουν μια ανάσα μετά τις ατελείωτες ώρες προπόνησης. Εκεί γνωρίστηκαν με τον κ. Γιάννη και ξεκίνησε μια φιλία που κρατά μέχρι και σήμερα.

«Στο μπασκετάκι απέναντι έκανε τα πρώτα του βήματα χωρίς να παίξει ποτέ στον Τρίτωνα. Γιατί δεν τον είδε ο Τρίτωνας; Εδώ δεν τον είδαν ο Παναθηναϊκος και ο Ολυμπιακός και οι μεγάλες ομάδες», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γιάννης και τονίζει πως όταν σταρ του ΝΒΑ έρχεται στην Ελλάδα τον παίρνει τηλέφωνο για να μάθει τα νέα του. Παράλληλα, περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η οικογένεια Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια." Πέτρινα χρόνια, όχι απλά σκληρά. Δεν είχαν να φάνε. Ήταν κατατρεγμένοι λόγω χρώματος", εξομολογείται στο ethnos.gr και μας δείχνει τις φωτογραφίες του Γιάννη καθώς και τη φανέλα των Milwaukee Bucks με την υπογραφή του Έλληνα MVP του NBA.


Την ίδια ώρα, στο γήπεδο του Τρίτωνα, εκατοντάδες παιδιά με σηκωμένα τα κινητά φωνάζουν "MVP" υποδεχόμενοι τον Γιάννη με φόντο τα γκράφιτι προς τιμήν του. Είναι η υποδοχή προς το δικό τους Γιάννη. Στην γειτονιά του...




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις