Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Θα πουν το ψωμί ψωμάκι στην Τουρκία – Στα ύψη ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Τουρκία τον Απρίλιο ανήλθε σε 31,9%, περισσότερο από 30% υψηλότερα από το μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με
πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως ανέφερε την Πέμπτη η υπηρεσία Euronews.

Ο μέσος όρος στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ ήταν 2,3%, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ ήταν 1,7%.

Ο πληθωρισμός των τιμών της ενέργειας στην Τουρκία είναι επίσης πολύ υψηλότερος από αυτόν των άλλων χωρών του ΟΟΣΑ. Τον Απρίλιο ήταν 17,3% στην πρώτη, αλλά 3,8% στην τελευταία.

Οι υψηλές τιμές των τροφίμων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας, όπου για πολλούς ειδικούς σημειώνεται οικονομική ύφεση, καθώς η τουρκική λίρα έχασε το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου το 2018.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις