Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου - Δείτε αναλυτικά τις λίστες

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΑΑΔΕ τον επικαιροποιημένο κατάλογο των νομικών και φυσικών προσώπων με τις μεγαλύτερες οφειλές προς το Δημόσιο. Στον κατάλογο, χρεοκοπημένες εταιρίες, δημόσιες εταιρίες, αλλά και ΕΠΕ με χρέη εκατομμυρίων. Δείτε αναλυτικά τις λίστες

Nέες επικαιροποιημένες λίστες με τους οφειλέτες που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.


Πρόκειται για 2 λίστες που περιλαμβάνουν ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και του ΕΦΚΑ με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ ανεξόφλητη άνω του ενός έτους.

Συγκεκριμένα, δημοσιοποιούνται ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 28 Ιουνίου του 2018. Οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 06/2018 και προγενέστερα.

Οι μεγαλύτερες οφειλές νομικών προσώπων
Στην πρώτη θέση της κατάταξης των οφειλετών βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, με οφειλές 10,46 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η επίσης κλειστή πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,84. δισ. ευρώ. Στη δεκάδα βρίσκεται η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία εμφανίζεται να οφείλει 844 εκατ. ευρώ και ο όμιλος σουπερμάρκετ «Ατλάντικ» με οφειλές 482 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων
Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος 238 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι Π. Αποστολίδης με οφειλές 235 εκατ., Ι. Στρατάκος με οφειλές 224 εκατ., Π. Παπακωνσταντίνου με οφειλές 188 εκατ. και Ε. Ισσαϊκίδης με οφειλές 184 εκατ.

*Δείτε όλη τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες-φυσικά πρόσωπα (ΕΔΩ).



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.