Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Άλμα για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα - Ξεπέρασε το επίπεδο της Ευρωζώνης πρώτη φορά από το 2014

Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία - Για πρώτη φορά από το 2014, τον Ιούλιο του 2019 ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν

Προσδοκίες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει δημιουργήσει η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 23 ημέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 που η ΝΔ πέτυχε καθαρή νίκη και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, σήμερα καταγράφηκε η πρώτη απτή ένδειξη για την επερχόμενη οικοομική αλλαγή.

Στον δείκτη του οικονομικού κλίματος που δημοσιεύεται κάθε μήνα με βάση επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούλιο του 2019 η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο του αντίστοιχου δείκτη των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2015!

Από ποσοστό 101% τον Ιούνιο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο σκαρφάλωσε στο 105,3% τον Ιούλιο,αφού οι προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε εμπόριο, βιομηχανία, αλλά και υπηρεσίες και μεταποίηση γιγαντώθηκαν μετά την πολιτική αλλαγή. Η εξέλιξη του δείκτη οικονομικού κλίματος επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα, μετά την παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα εφ' όσον βέβαια η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει.

Την ίδια στιγμή στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος επιβραδύνθηκε από ποσοστό 103,3% στο 102,7% τον Ιούλιο.

Σε μεγάλο βαθμό, ο δείκτης οικονομικού κλίματος εκφράζει την προδιάθεση που έχουν οι παράγοντες της αγοράς και οι καταναλωτές να κάνουν κάτι θετικό ή αρνητικό και θεωρείται ένας πρόδρομος δείκτης για την εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Στο γράφημα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος την τελευταία 5ετία. Με μπλε χρώμα καταγράφονται οι επιδόσεις της Ελλάδας που την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ υπολειπόταν σταθερά της υπόλοιπης Ευρώπης και με κόκκινο χρώμα αποτυπώνεται ο μέσος όρος του οικονομικού κλίματος στις 19 χώρες της Ευρωζώνης.

grafima01

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις